Prøv avisen
Læserrejse

Læserrejse: Forår på Færøerne - natur, kultur og kirker

Naturens storhed er overalt. Fjeldenes grønne farver, vandets blåsorte og himlens meget foranderlige farver.

Tag med Kristeligt Dagblad og KulturRetur på en komprimeret og oplevelsesrig tur til Færøerne fra den 12. til den 18. maj 2016

Tag med på en meget koncentreret forårsrejse til Færøerne med fokus på kunst, kirke og natur. Du kommer til at møde mange lokale kulturpersonligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske cirkler og ud i den smukke færøske natur.

Der er besøg i mange kirker, inklusive øernes Domkirke i Tórshavn, hvor vi også deltager i gudstjenesten. Som noget helt særligt skal vi opleve Kingosang og en god middag i den lille bygd Tjørnuvík.

Naturens storhed er overalt. Fjeldenes grønne farver, vandets blåsorte og himlens meget foranderlige farver. Man skal være forberedt på det hele, som det ses af denne talemåde: ”De, som har rejst på Færøerne, ved, at det kræver sin mand eller kvinde at rejse på Færøerne.” Som i alle de rigtige eventyr er der nogle uforudsigelige elementer: På Færøerne er det vejret. Det stiller krav til fleksibilitet.”

Det hele foregår under ledelse af Anders Errboe, musiker og stor kender af færøske forhold og beundrer af det færøske kulturliv. Foruden nedenstående program vil vi undervejs møde færøske kunstnere og se private kunstsamlinger.

Det er syv intense dage på Færøerne, som efterlader dig oplivet og glad. Og lidt klogere.

Vi kommer ind i kunstneriske cirkler, ud i den smukke færøske natur, og der er besøg i mange kirker. På billedet ses kirken i Vidareidi med den smukke præstegård i forgrunden. - Alle fotos: KulturRetur.
På turen besøger vi kongsgården og den gamle kirke i Kirkjubøur.