I vores familie tager vi forskud på påsken

Påsken er alt for kort - derfor: Varm op til kirkens vigtigste højtid med fine forårs-cupcakes, som kan spises af både store og små

Forårs-cupcakes dekoreret som små fuglereder. Tag børn eller børnebørn med i køkkenet og varm op til påsken, der er lige rundt om hjørnet, med disse fine kager.
Forårs-cupcakes dekoreret som små fuglereder. Tag børn eller børnebørn med i køkkenet og varm op til påsken, der er lige rundt om hjørnet, med disse fine kager. . Foto: Leif Tuxen.

December er julemåneden, hvor vi tæller ned med julekalendere og adventskranse.

Påskemåneden, derimod, taler vi sjældent om. Måske fordi påskens helligdage kan falde i både marts og april.

Påsken har ikke lagt beslag på faste datoer i kalenderen, men falder altid på den første søndag efter fuldmåne efter forårsjævndøgn.

Og så er det alligevel ikke helt sandt, at vi ikke tæller ned til påske. For fastetiden er en nedtælling til påsken og opstandelsesfejringen, dog kan det næppe påstås, at det er en tradition, der har et fast tag i den brede befolkning.

Faste bliver for mange af os nemlig med askese, men nogle præster minder os om, at fasten i sin essens handler om en skærpet opmærksomhed på, hvad vi fylder os med.

Jeg synes, påsken flyver af sted, måske fordi min præstemand skal nå noget, der ligner 15 større eller mindre gudstjenester i disse dage, måske fordi en uge plus en dag slet ikke er nok til at fejre forårets komme, livets mysterium og det største under af dem alle: Jesu sejr over døden.

Derfor har jeg besluttet, at man i vores hjem gerne må tage forskud på påsken.

De første gule påskeliljer har fundet vej i små og store vaser, og om lidt tager jeg hul på påskens salmer.

Det er svært at få nok af Grundtvigs ”Påskeblomst! hvad vil du her?”.

I køkkenet vil jeg vente med lammet og påskeæggene, til vi når forbi palmesøndag den 29. marts.

Men inden da, måske i selskab med husets treårige, vil jeg fejre og fylde mig med foråret og påskens snarlige komme med disse fine cupcakes dekoreret med en fuglerede i lys chokoladesmørcreme og små chokolade- eller likøræg lagt heri.

Vil du ikke snyde, som vi gør, er de også fine som det søde punktum på påskens frokoster.