Forskere vil gøre fremtidens chokolade sundere. Men stadig lige så lækker

Det er måden, hvorpå chokoladen smelter i munden, der gør det til en fornøjelse at spise – ikke smagen

"Der er ikke forskel på, om der er 5 eller 50 procent fedt i chokoladen," siger en af forskerne bag projektet.
"Der er ikke forskel på, om der er 5 eller 50 procent fedt i chokoladen," siger en af forskerne bag projektet. Foto: Jørgen Jessen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix.

Kender du det, når en skål med fyldte chokolader, Toblerone eller Ferrero Rocher bliver sat på bordet foran dig? Kender du følelsen af, at du næsten ikke kan vente med at tage det første stykke? Og at du næsten ikke kan vente med at tage nummer to. Og nummer tre. 

Den følelse kender mange, for blandingen af kakao, mælk og sukker er bare et hit. Men hvorfor et stykke chokolade simpelthen bare er så lækkert, har forskere fra Leeds Universitet i Storbritannien undersøgt. Og svaret ligger i konsistensen, skriver Forskning.no. Knækket, når du bider det over. Måden, det smelter på tungen.