Rejs med fra Lissabon til Algarve

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en kulturrejse til by og natur i Portugal til oktober

På denne læserrejse kombineres dage i den smukke og stemningsfyldte Lissabon med tre dage ved Algarvekysten, nærmere bestemt Sagres, der ligger forholdsvis uberørt.
På denne læserrejse kombineres dage i den smukke og stemningsfyldte Lissabon med tre dage ved Algarvekysten, nærmere bestemt Sagres, der ligger forholdsvis uberørt. Foto: Granada Kulturrejser.

Lissabon er en rejse værd. Byen har en helt særlig stemning, som mange har forsøgt at beskrive. Man mærker havets nærhed og bliver mindet om, at mange søfarende er sejlet ud fra dette sted. Det er sikkert grunden til, at flere beskriver byen som et stort skib, der har lagt til kaj. Vender man blikket ind mod land, kan man notere sig, at Lissabon ikke har de store skyskrabere. Det er en lille og intim hovedstad. De enkelte kvarterer er meget forskellige og har en nærmest poetisk klang: Alfama, Baixa, Chiado, Bairro Alto, Alcântara.

Foto: Kultur Retur.

På denne læserrejse bliver der mulighed for at opleve den smukke og stemningsfyldte by. Rejsen kombinerer fire dage i Lissabon med tre dage ved Algarvekysten. Mens store dele af Algarvekysten er fyldt med store hoteller, har Sagres længst ude mod vest fået lov til at ligge forholdsvis uberørt. Her er stadig god plads, høj himmel, Atlanterhavet, fugle, fisk og delfiner.

Foto: Kultur Retur.

I Lissabon er der både god tid til at opleve de forskellige kvarterer i byen samt komme lidt uden for centrum. Den første dag udforskes den ældste del af byen, hvor blandt andet domkirken ligger. Denne dag bliver der også mulighed for at opleve den portugisiske fado-tradition på en traditionel restaurant.

Foto: Kultur Retur.

Den følgende dag går turen ud af Lissabon med bus til Belém med blandt andet det imponerende Jerónimus-kloster. Den sidste hele dag i byen besøges det charmerende Chiado-kvarter med de mange caféer og mindre butikker. Her ligger også det gotiske Carmokloster, hvor kun ydervæggene står tilbage efter jordskælvet i 1755.

Inden afskeden med Lissabon gøres der holdt i udkanten af byen, hvor man i 1998 holdt den store Expo-udstilling. Her er spændende ny arkitektur og flot udsigt til Tejo-floden. Busturen fortsætter mod syd gennem et smukt landskab præget af korkege og stenege. Sidst på dagen ankomst til Sagres og indkvartering på et skønt hotel med udsigt til Atlanterhavet.

Foto: Kultur Retur Gustavo/Figueiredo Photography.

I Sagres er der rig lejlighed til at nyde den storslåede natur. På en sejltur bliver der mulighed for at se delfiner og havfugle. I land besøges det gamle fort ved klipperne. Henrik Søfareren brugte denne lokalitet som udgangspunkt for sine ekspeditioner. Rejsen afsluttes i den hvide kystby Faro, hvor der både bliver byrundtur og afslutningsmiddag efter en uge fyldt med mange indtryk fra både naturen og byen.