Prøv avisen

Frivillige sender breve til ensomme ældre

Frivillige skriver breve i hånden til ensomme ældre, der ikke er velbevandrede i nye medier. Foto: Enigma

Der er noget særligt ved at få et godt, gammeldags håndskrevet brev smidt ind gennem brevsprækken. Det mener de i hvert fald hos postmuseet Enigma

Der er noget særligt ved at få et godt, gammeldags håndskrevet brev smidt ind gennem brevsprækken. Det mener de i hvert fald hos postmuseet Enigma. Her synes man samtidig, at især ensomme ældre har fortjent et sådant velskrevet brev med søde ord.

Derfor har museet på Østerbro i København åbnet dørene om aftenen, så frivillige kan troppe op og sætte sig med pen og papir og en sød tanke til mennesker, der måske ikke er så velbevandrede på sociale medier.

Det skete torsdag aften i sidste uge i samarbejde med den frivillige organisation Post A Letter. Omkring 40 frivillige fra flere lande tog en aften fri til at deltage i brevskrivningen til ensomme ældre, de slet ikke kender.

Arrangementet er vigtigt, fordi brevet kræver flere overvejelser og skaber en særlig glæde, fortæller Jane Sandberg, museumsdirektør for Enigma, til kbh.dk.

”Vi lever i en verden, der er globalt forbundet. Det er fantastisk, men der er også nogle mennesker, der går tabt. Brevet kan være en modvægt til den digitale ensomhed, som mange især ældre måske oplever,” siger hun.

Museet har haft lignende arrangementer tidligere, blandt andet lige før jul, og frivillige i alle aldre deltager. Flere modtagere af brevene har endda skrevet tilbage til deres nye ”ven” i Danmark. Der vil ifølge museet blive afholdt flere lignende brevskrivningsaftener til foråret.