Gæster til dåsemad og hummer

Hvis man ønsker at tilberede en festmiddag på kort tid, kan det være confit de canard fra dåse og hummere fra fiskemanden

Confit de carnad med kartofler og granatæblekerner. – Foto: Poul Joachim Stender.
Confit de carnad med kartofler og granatæblekerner. – Foto: Poul Joachim Stender.

I øjeblikket bør man ikke invitere for mange gæster til middag. Coronaepidemien gør, at vi må holde os til at spise med mennesker, vi plejer at omgås. Men det betyder ikke, at måltidet behøver at blive kedeligt.

Hvis man er typen, der ikke orker at bruge for meget tid i køkkenet, men gerne vil have, at maden skal være raffineret, så gå efter nogle dåser med confit de canard. Det er andelår, der er kogt og konserveret i deres eget fedt. Kødet er mørt og delikat. Man varmer det op i ovnen sammen med kartofler. Herefter anretter man det pyntet med masser af persille, finthakkede hvidløg og granatæblekerner.

Kontrasten mellem det møre andekød og de hakkede hvidløg, persillen og granatæblerne er sublim.

Hvis man gerne vil give den lille gruppe, man har til middag, en delikat luksusforret før confiten og fortsat ikke vil bruge meget tid i køkkenet, er nogle danske hummere lige sagen. De har sæson fra april til oktober. Regn med cirka 550 kroner pr. hummer. Det er dyrt. Til gengæld er confit de canard billigere.

Det nemmeste er at få fiskemanden til at koge hummerne morgenen før, de serveres. Bed ham også om at halvere dem. Server en halv hummer til hver gæst anrettet med en portion tangsalat, der kan købes færdiglavet i fiskebutikken.

Anretningen tager sig smukkest ud, hvis man får en tredje farve i spil ud over den røde farve fra hummeren og den grønne farve fra tangsalaten. Læg en overskåret citron på tallerkenen. Men fortæl middagsgæsterne, at citronen først og fremmest er til pynt. Hummeren smager bedst vædet med smeltet smør.