Prøv avisen

Genbrug hitter – også hos børn

Der kommer mange unge mødre og bedsteforældre og køber børnetøj i genbrugsbutikkerne. – Foto: Mads Jensen/Scanpix

Dels er det blevet mere populært at spare, og dels tænker folk mere på klimaet, og der spiller genbrug jo en rolle. Derfor hitter genbrug for tiden

Der popper stadig flere genbrugsbutikker op rundt omkring i bybilledet. De større hjælpeorganisationer melder alle om stigende omsætning og flere butikker.

”Vi kan se, at flere og flere danskere er interesserede i at købe genbrug, så vi vokser og får flere butikker og sælger stadig mere,” siger Ann-Christin Lystrup, som er chef for genbrugsbutikkerne i Røde Kors. Det oplyser DR på sin hjemmeside.

Kirkens Korshær åbner i efteråret sin butik nummer 250, hvilket er mere end en fordobling på 15 år. Røde Kors åbner i denne måned sin forretning nummer 240, som slår dørene op i Odder. Danmission har åbnet fire nye butikker om året i de seneste 10 år og er nu oppe på cirka 85. Folkekirkens Nødhjælp har ikke åbnet flere butikker, men har til gengæld øget sin omsætning med 50 procent over de seneste 10 år.

”Dels er det blevet mere populært at spare, og dels tænker folk mere på klimaet, og der spiller genbrug jo en rolle,” siger Ann-Christin Lystrup til Ultra Nyt.

En af de nye spillere på markedet er Red Barnet, som har 15 butikker med brugte ting til børn. Og her ser man samme vækstpotentiale som de øvrige organisationer. Organisationen regner med at fordoble antallet af butikker inden for de næste par år.

”Det er et ekspansivt marked. Vi vil det samme som de andre organisationer, nemlig skaffe penge til de dårligst stillede, ”siger projektleder Kim Steen Carlsen fra Red Barnet til Ultra Nyt.

Indtil nu har børnegenbrugsbutikkerne fået en god modtagelse.

”Der kommer mange unge mødre og bedsteforældre. Børnene selv kommer også, når de finder ud af, at vi også har legetøj,” siger Kim Steen Carlsen.