Glædens øjeblikke – højskole, fællessang og foredrag

Tag med Kristeligt Dagblad på Rønde Højskole til et læserophold med inspiration, højskolestemning og spændende foredrag til juli-august

Glædens øjeblikke – højskole, fællessang og foredrag
Foto: Rønde Højskole.

Hvornår: 29. juli – 4. august 2023.

Pris: Indkvartering på et standardværelse koster 4.475 kroner. Mulighed for andre værelsestyper. Se alle priser på rondehojskole.dk.

Inkluderet i prisen: Fuld pension, sengelinned og håndklæder samt foredrag og alle udflugter ifølge program.  

Yderligere oplysninger og tilmelding: Sker til Rønde Højskole på telefon 86371955 eller på skolens hjemmeside rondehojskole.dk. Da kurset hurtigt bookes, anbefales hurtig tilmelding.

”Jeg har undret mig over dit væsen /Og det lyse sind du altid har/ Du er mild, du er lattermild og gavmild/ Du gør dagen dyb og dyrebar.”

Sådan skrev Johannes Møllehave (1937-2021) i sin smukke salme. 

Velkommen til en inspirerende højskoleuge, når Kristeligt Dagblad og Rønde Højskole igen inviterer til det populære læserophold “Glædens øjeblikke”. Her venter der deltagerne udflugter, fællessang, fællesskab og lærerige foredrag. I løbet af ugen får højskolen besøg af en række dygtige foredragsholdere, der alle vil bidrage med vigtige perspektiver på livet og glæden, og som kan skabe afsæt for meningsfulde samtaler efterfølgende. 

Læserrejse Glædens øjeblikke.
Læserrejse Glædens øjeblikke. Foto: Rønde Højskole.

Tidligere klimaminister og EU-kommissær Connie Hedegaard stiller det væsentlige spørgsmål: “Hvordan skal vi håndtere klimakrisen,” og giver et indblik i løsninger, muligheder og handlinger.

Instruktør Nils Malmros vil fortælle om sin gribende film “Sorg og glæde”, og den drevne og folkekære fortæller Erik Lindsø giver et indblik i Johannes Møllehaves liv og forfatterskab – et menneske, der om nogen havde glæden og latteren som livsledsagere. Bandet “Det si’r sig selv” vil holde et musikalsk foredrag med rockpoesi og teologi, og deltagerne skal også nyde en koncert ved harpenist Mariann Mikkelsen.

Med filosofferne Løgstrup og Kierkegaard i hånden vil adjunkt ved institut for kultur og samfund ved Aarhus Universitet Bjørn Rabjerg hjælpe os til at blive klogere på glæden. Teaterpædagogerne bag duoen Tut & Tut beretter med humor og alvor om deres arbejde som professionelle plejehjemsklovne. Og ikke mindst giver biolog Yoko Luise Dupont et indblik i biernes forunderlige verden om et samspil mellem blomster og bier, som har udviklet sig over millioner af år, om biernes biologi, hvad der truer dem, og hvad vi kan gøre for at hjælpe. 

Læserrejse Glædens øjeblikke.
Læserrejse Glædens øjeblikke. Foto: Rønde Højskole.

Desuden skal deltagerne til sanggudstjeneste, hvor de kan nyde både gamle kendte sange fra højskolesangbogen og nye sange, der giver friske billeder på den tid og kultur, vi lever i.

På en udflugt i Mols Bjerge nydes den smukke natur, krydret med fortællinger om mennesker og kultur. En anden udflugt går til Moesgaard Museum, hvor deltagerne oplever den nye udstilling “Ud af kaos”, der sætter fokus på tiden cirka 300-600 e.Kr. – en mørk periode i Europas historie med krig, magtkampe og flygtningestrømme.