Hold varmen med krydret græskarsuppe

Det sødlige, orange græskar er en velkendt efterårsspise. I denne uges opskrift optræder det i suppeform og i selskab med varme krydderier og en frisk urtetopping

Græskarsuppe med indisk inspireret topping.
Græskarsuppe med indisk inspireret topping. Foto: Lærke Schmidt Fallesen.

Endelig, forledes man næsten til at sige, hvis man som undertegnede skribent har en hang til melankoli, køligere vejr og grove vintergrøntsager. Efter en lang og varm sommer og ditto september, er det for alvor blevet efterår og dermed også tid til at nyde årets sidste høst fra de danske haver.

Til det findes der næppe en afgrøde, som er mere forbundet med årstiden end græskaret. Godt hjulpet på vej af den amerikanske tradition for fejring af halloween omkring allehelgensaften sidst i oktober og dertilhørende udskæring af (u)hyggelige græskarlygter, er den orange frugt et umiskendeligt symbol på månederne med løvfald, uldne sweatre og indendørs hygge i stearinlysets skær.