Hov, det var den forkerte elev

Pensioneret lærer Jørgen Andreasen fortæller her om et fejltrin på jobbet

Jørgen Andreasen fra Ry. –Privatfoto.

Det var min første skole-hjem-samtale. Året var 1978, og jeg husker ikke helt, hvilket fag jeg skulle holde samtale om. Jeg var nyansat lærer på en skole i Hinnerup, og jeg har nok undervist i orientering eller engelsk på det tidspunkt. Vi sad i et interimistisk klasselokale i en gammel barak, og jeg skulle tale med det ene hold forældre efter det andet. Måske 20-30 par i alt. Jeg har nok været lidt nervøs, da det var første gang, og har ikke haft det helt store overblik.

På et tidspunkt kom turen til Dortes forældre. Dorte var en rigtig sød pige, men meget doven. Jeg sagde til forældrene, at hun lavede for lidt. Det kunne de sagtens forestille sig. Jeg uddybede, at hun måtte tage sig sammen og ikke bestilte nok. Forældrene bakkede mig op og lovede, at de ville gå hjem og tale med datteren om det.

Dagen fortsatte, nye forældre kom og gik. Og på et tidspunkt kom også forældrene til – den anden Dorte i klassen. Her fik jeg røde ører, for jeg havde byttet om på pigerne. Datteren til de første forældre var faktisk rigtig flittig og dygtig. Den dovne pige var derimod datter af forældrepar nummer to. Jeg fortalte dem aldrig om fejlen.