Hvad skal vi have til aften? Kylling i karry er et vaskeægte hverdagshit

I hverdagen bruger de fleste mellem et og tre kvarter på at lave aftensmad. Kylling i karry er på listen over en af hverdagens ti favoritter

Karry er en blanding af op mod 15 tørrede krydderier, så husk at læse det med småt på pakken. Nogle blandinger indeholder en del chili og cayennepeber.
Karry er en blanding af op mod 15 tørrede krydderier, så husk at læse det med småt på pakken. Nogle blandinger indeholder en del chili og cayennepeber. Foto: Else Marie Nygaard

Lidt efter klokken syv høres slæbende trin på trappen. Fødderne bærer et nærmest sovende barn mod spisebordet. Og jeg undrer mig over, hvordan den søvnige om lidt vil finde sin cykelhjelm og køre mod skole.

Det er utroligt, hvad der kan ske, når man får lov at drikke en intens kop te og krumme med sit knækbrød. På vej ud af døren klokken 7.40 kommer så spørgsmålet:

”Hvad skal vi have til aften?”.

Jeg ved, at hun kan gå og glæde sig til visse retter, men jeg tror mere, det er forsikringen om, at vi alle vil sætte os ved bordet og spise aftensmad sammen.

Efter en skøn ferietid kommer hverdagene med adskillelse, aftaler og aftener, hvor der ikke var tid til at få udblødt kikærterne i dagens løb. Det fælles aftensmåltid bliver et vigtigt ankerpunkt i hverdagen, men tiden til at lave det kan være lidt begrænset. En undersøgelse af danskernes madkultur viser, at man typisk bruger mellem et kvarter og tre kvarter på at tilberede aftensmaden.

Og hvilke retter egner sig til hverdage? En veninde, som har set de stabler af kogebøger, jeg har samlet mig, spurgte på et tidspunkt, om jeg ville lave en liste over de 10 hverdagsretter, jeg vender tilbage til.

Det er en god udfordring, og den her ret er helt klar på listen. Den er enkel at tilberede, den er fryseegnet og et vaskeægte hverdagshit.