Prøv avisen

Hvis jeg var Gud, ville jeg ...

Foto fra videoen.

... smide blomster overalt og fjerne pistoler i hele verden, siger børn

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, lyder en gammel talemåde.

I hvert fald er de mindste klogere end de voksne. Det mener Mette Knudsen, der har kommenteret en populær video på Kristeligt Dagblads Facebook-profil.

Her har vi spurgt en række børn fra Lygten Skole i København, hvad de ville gøre, hvis de var Gud. De har både indlysende og overraskende ønsker til verden.

Flere vil selvfølgelig sørge for, at det regner med slik, burgere og iPads. Det vil de fleste børn nok være meget tilfredse med – måske også nogle voksne.

Aya på seks år ville sørge for blomster og solskin overalt. Og denne flower power -agtige tankegang fortsætter i andres ønsker om mere fred. Johannes på syv ”ville passe på folk”. Det ville hans kammerat Salomon, syv år, ligeledes, og tilføjer, at han også ville sørge for os, når mennesker døde. ”Så ville jeg putte dem i himlen.”

De voksne passer nemlig ikke særlig godt på hinanden, mener nogle af drengene i videoen. Derfor vil Christian på syv år fjerne alle pistoler i hele verden. ”Så der aldrig kan komme krig,” som han siger.

Anders, også syv år, har andre værktøjer til at sikre fred, hvis altså han var Gud:

”Jeg vil give alle landene, der fører krig, hukommelsestab, så de ikke kan huske en pind. Så ville jeg lade, som om jeg var et menneske og sige til dem, at de skulle være bedste venner og holde op med at lave krig.”

Det er en pragtfuld idé, skriver en anden Facebook-bruger, Jette Anita Schwartz, i sin kommentar til videoen, der er blevet set over 17.000 gange.

De børn, har ”den skønneste udlægning af tilgivelsens velsignelse,” skriver hun videre.

Doris Jørgensen skriver, at alle børn med den indstilling bør blive valgt ind i alle landes regeringer, for ”så ville der sikkert ske gode ting”.