Prøv avisen
Efterlysning

Holger Drachmann-maleri efterlyses

Foto af det efterlyste Drachmann-maleri fra Kolding Fjord. Foto: Drachmann-selskabet

Holger Drachmann (1846-1908) havde flere foretrukne opholdssteder, heriblandt Kolding og byens fjord. Et maleri med fjorden som motiv er blevet væk, og det vil Drachmann-selskabet gerne finde. Selskabet er nemlig i gang med at lave en bog om den danske digter og kunstners liv og ophold i og omkring Kolding, særligt i 1880’erne og 1890’erne. I den forbindelse er medlemmer stødt på en omtale af det forsvundne maeri.

Selskabet er i besiddelse af en bog om Drachmanns rejse til USA i slutningen af 1800-tallet, hvor han havde en kopi af det efterlyste maleri med til en udstilling. Maleriet forestiller Kolding Fjord med Koldinghus og Skamlingsbanken på samme billede. Værket er desuden omtalt i den norsk-sprogede avis Nordlyset, som dengang udkom i det nordlige USA.

Maleriet er sandsynligvis lavet med nogle kunstneriske friheder, fortæller Lars Stig Duehart fra Drachmann-selskabet.

”Det er et sjovt maleri, og der er noget med vinklen i forhold til de skildrede motiver, man ikke ville kunne se fra det sted, han sad og malede,” siger han.

Selskabet håber, at Kristeligt Dagblads læsere kan være behjælpelige med oplysninger om værket. Send din viden til bagsiden@k.dk8