Prøv avisen

Ikke tid lige nu? Læs det senere

Heroppe nordenfjords er det endnu bidende koldt og småblomsterne får snue. Indsendt af Marianne Lotte Asmussen Foto: Martin Stampe/.

Fem værktøjer til at læse artikler på internettet, hvor og hvornår du vil

Selvom du burde foretage dig noget vigtigere, er du på internettet. Og se: Tilfældigt støder du på noget, der ligner en virkelig interessant artikel. Men du har ikke tid lige nu. Kender du situationen?

Måske sender du en e-mail til dig selv med Læs den her! i emnelinjen. Det nytter ikke. E-mailen forsvinder i den stadig voksende indbakke, og lige pludselig har du glemt, hvad det var, du ville have læst, hvorfor og hvor du kunne finde det.

Øv!

Her er fem gratis værktøjer, der kan hjælpe dig (som de har hjulpet mig) til aldrig at komme ud for den situation igen. Programmerne findes til de fleste browsere, smartphones, tablets og nyere e-bogslæsere.

Instapaper (www.instapaper.com). Instapaper er et simpelt bogmærkeværktøj til både computer, tablets og smartphones. Man opretter en konto på hjemmesiden og installerer derefter et ikon på bogmærkelinjen i browseren. Når du ser en interessant artikel, klikker du på ikonet, og den gemmes i en mappe, du til hver en tid og fra enhver computer kan tilgå via din konto.

Readability (www.readability.com). Readability fungerer stort set på samme måde som Instapaper. Derudover skærer Readability overflødigt indhold som reklamer fra og giver en lidt bedre læseoplevelse. Skriftyper, skriftstørrelser og baggrundsfarver kan justeres efter behov. Endelig fungerer Readability som et socialt netværk à la Facebook, hvor man kan dele artikler med andre, og hvor man kan abonnere på andres anbefalinger.

Pocket (www.getpocket.com). Med Pocket kan man gemme videoer og indhold fra mere end 300 apps som for eksempel Twitter og Flipboard til senere. Også her kan indholdet læses uden netforbindelse.

Flipboard (www.flipboard.com). Flipboard skiller sig ud fra de andre gem til senere-værktøjer ved, at gemmefunktionen nærmest bare er en ekstra funktion. Flipboard omsætter det læsestof og de nyhedssider, du vælger at følge, til et flot digitalt magasin. Der er mange muligheder for at tilpasse indholdet efter dine behov, og også opdateringer fra venner på Facebook og Twitter kan integreres i applikationen Flipboard. Ulempen er, at de gemte artikler kan drukne i alt det andet indhold, du kan hente ned på Flipboard-appen.

Udskriv som pdf og send til dig selv. Denne sidste løsning er lidt mere omstændig, men kræver til gengæld ingen programmer. Når du støder på en interessant artikel, vælger du print eller udskriv fra værktøjslinjen. Men i stedet for at udskrive på papir, vælger du at gemme som pdf. Denne pdf-fil kan du så sende til dig selv via e-mail og senere åbne i Kindle, iBooks eller et af de tilsvarende læseprogrammer til Android-baserede telefoner og tablets. Hermed ender artiklen på din bladhylde og kan læses offline, når og hvor du vil.

Medmindre, selvfølgelig, at e-mailen drukner i din indbakke.

k.dk/digitale-liv