Italiensk fisk og mosters tvebakker

Hvorfor finde på nye opskrifter, når man i avisarkivet kan finde en interessant middag med hornfisk og søde tvebakker a la sommeren 1953

På Gammel Strand i København i 1950’erne sælges friskfangede hornfisk og makreller, som var tidens billigere fisk. – Foto: Poul Petersen/Ritzau Scanpix.
På Gammel Strand i København i 1950’erne sælges friskfangede hornfisk og makreller, som var tidens billigere fisk. – Foto: Poul Petersen/Ritzau Scanpix.

Hvis det kniber med at få budgettet til at række til torsk og hummere på sommerbordet hver dag, er der gode råd at hente i Kristeligt Dagblads avisarkiv. Her kan man finde opskriften på en nem og billig sommerret med inspiration fra Italien og ”mosters” køkken. Opskriften blev bragt under afsnittet ”Hjemmets hjørne”, hvor en ”Karen O.” for et halvt århundrede siden skrev om både tidens tøjmode og køkkentips.

I juli 1953 kunne læserne finde en ”kødløs” opskrift, som dog bestod af fisk, for dengang var pescetar ikke et modefænomen, og Karen nævner sæsonens ”billigste fisk”, som var makrel og hornfisk. Hun anbefalede en middag med ”Italiensk hornfisk” og ”Mosters tvebaksbudding”, som gengives her.