Japansk universitet støtter kvindelige studerende med husleje

Kun 20 procent af ansøgerne til Tokyos Universitet er kvinder. Det vil universitetet gerne lave om på

Tokyos Universitet håber at kunne tiltrække flere kvindelige studerende ved at hjælpe med at betale de unge kvinders husleje og ved at hjælpe dem til at komme til at bo i lejligheder, der er jordskælvsikre. –
Tokyos Universitet håber at kunne tiltrække flere kvindelige studerende ved at hjælpe med at betale de unge kvinders husleje og ved at hjælpe dem til at komme til at bo i lejligheder, der er jordskælvsikre. – Foto: Polfoto

Et af Japans mest prestigefyldte universiteter, Tokyos Universitet, tilbyder økonomisk støtte til kvindelige studerendes husleje i håb om at forbedre kønsbalancen blandt de indskrevne på universitetet.

Universitetet vil punge ud med 30.000 yen svarende til cirka 1900 kroner om måneden til de studerendes husleje fra april næste år og to år frem, rapporterer The Asahi Shimbun.

I øjeblikket er kun 20 procent af universtitetes ansøgere kvinder, og det er en endnu mindre andel, der kommer ind på universtitetet efter optagelsesprøven.

Direktør for universitetet Tomokazu Haebara siger, at de forsøger at opmuntre kvindelige gymnasieelever til at søge ind på universi- tetet ved at komme på besøg på gymnaseierne og fortælle om forholdene på universitetet, og det har da også allerede givet flere kvindelige ansøgere. For at få den økonomiske hjælp, skal den studerendes forældre bo mere end 90 minutters transport fra Komaba campus, hvor alle studerende tilbringer deres første to år.

Ifølge avisen Asahi Shimbun er forældre ofte bekymrede for, om de kan finde en sikker bolig til deres døtre, når de forlader hjemmet for at studere.

I øjeblikket søger universitetet omkring 100 lejligheder tæt på campus, der opfylder standarderne for at være jordskælvssikre. Og der er en ekstra bonus for de bekymrede fædre og mødre: Lejlighederne vil være store nok til, at forældre kan overnatte der.