Jeg gav Claus Meyer min yndlingsolie og fik som tak en genial idé til en dessert

Poul Joachim Stender konsumerer 30-40 liter græsk olie om året. Kokken Claus Meyer fik en flaske, og noget af olien landede på yoghurtis

Græsk olie på yoghurtis a la Stender – eller Meyer?
Græsk olie på yoghurtis a la Stender – eller Meyer? . Foto: Poul Joachim Stender.

Igennem mange år har jeg været dybt fascineret af den friske, irgrønne olivenolie, der mellem november og januar bliver produceret i Grækenland. Navnlig værdsætter jeg olien på Mani-halvøen, fordi den barske natur får oliventræerne til at yde deres bedste. Olien dufter som en nyslået græsplæne, når den lunken kommer ud fra pressen, og når man får den i munden, er smagen pikant, pebret og frugtagtig.

En af indikationerne, på at olivenolien er perfekt, er, at man kommer til at hoste, når man synker den. Før jul forærede jeg den landskendte madentreprenør Claus Meyer en flaske af den grønne olivenolie, og da jeg senere mødte ham, fortalte han mig, at han havde tilberedt en mager yoghurtis, som han havde toppet med min grønne olie og en anelse salt.