Prøv avisen
Dagbog fra karantæne

”Jeg ved ikke, hvornår jeg ser min kæreste igen”

Kirstine Kruse får afprøvet nogle nye retter, mens hun er i karantæne. – Privatfoto

Kirstine Kruse er i hjemmekarantæne og fortæller i en dagbog til Bagsiden om at have tid til at male, få afprøvet nye retter og drikke en fredagsøl med venner over en videosamtale

For en uge siden blev Kirstine Kruse på 27 år sat i hjemmekarantæne efter en skitur i Italien, hvor en medrejsende blev smittet med coronavirus.

Hendes liv er nu begrænset til en treværelseslejlighed på Nørrebro i København, hvor hun bor. Her fortæller hun i dagbogsform til Bagsiden om sin nye hverdag uden at kunne bevæge sig uden for en dør i to uger:

”Jeg har brugt hverdagene på mit arbejde for kommunikationsbureauet Advice. Jeg kan heldigvis lave det meste af mit arbejde fra distancen og har været med på videomøder og foretaget en del telefonopkald. I dagens første telefonopkald snakker jeg altid lige lidt ekstra, for der er en masse ord, der nu ikke bliver sagt, når jeg ikke som vanligt kan snakke med min sambo om morgenen.

Jeg har kastet mig over nogle nye retter i køkkenet, fordi jeg nu endelig har tid til det. Jeg har lavet min egen pasta og øver mig i at porchere æg. Det er faktisk lidt hyggeligt, selvom det altid er hyggeligere at lave mad til andre.

Hver dag 17.30 træner jeg lidt på stuegulvet. Det er blevet en hyggelig rutine, at de, jeg boede med på skituren – en veninde og fire mænd – ringer op til hinanden med video og træner det samme program. Det er sjovt, for de fire andre kendte vi ikke før turen. I fredags skålede vi sammen i fyraftensøl og så ”X Factor” sammen over video og snakkede om, hvad vi hver især havde lavet af middag til os selv denne fredag aften. Og at vi næste fredag ville være ’frie igen’.

I weekenden har jeg malet både min stue, min hoveddør og loftet i mit badeværelse. Det har været virkelig godt at holde mig i gang med noget mere aktivt end serier og podcasts.

Generelt føler jeg mig egentlig ret heldig og priviligeret i forhold til, hvordan mange andre rammes og påvirkes af corona. Jeg har hørt, at der er nogen på et kollegie, der er i karantæne alene på deres eget værelse. Her har jeg trods alt både en stue, et køkken og et soveværelse at veksle imellem. Og jeg kan lave mad og kaffe, som jeg har lyst til. Derudover er der jo en masse mennesker, der har arbejdet på store konferencer og begivenheder, som nu bliver aflyst.

Min kæreste, som er fra Syrien og bor i Italien, er ramt på den måde, at hans bror, som han ikke har set i tre år, for første gang har mulighed for at rejse ud af USA og besøge sin familie. Vi skulle alle mødes i Libanon, hvor begge brødre skulle se deres mor og søster for første gang i meget lang tid. Men nu har Libanon midlertidigt forbudt al indrejse fra hele Italien, så der er nogle bekymringer, der er helt anderledes store end min potentielle kedsomhed og den ensomhed, corona medfører.

På mange måder er corona jo et eksempel på globaliseringens omfang, og personligt bliver jeg opmærksom på, hvor afhængig jeg er af trygt at kunne rejse rundt. Min tur til Rom er blevet aflyst, så nu ved jeg ikke, hvornår jeg ser min kæreste igen. Derudover har jeg veninder i Hamborg og i Bruxelles, som jeg ville besøge i påskeferien, men den slags planer kan man ikke rigtig lave i øjeblikket."

”Der er nogle bekymringer, der er helt anderledes store end min potentielle kedsomhed og den ensomhed, corona medfører.

Kirstine Kruse, der er i coronakarantæne
Kirstine Kruse skyper med sine venner fra skituren, som også er i hjemmekarantæne.