Johannes Jørgensens silhouet

Nanna Drejer, Svendborg, har sendt denne silhouet til avisen inspireret af Liv i sproget-klummen i fra mandag den 30. marts. Hun skriver: ”Da jeg læste Johannes Nørregaard Frandsens interessante artikel om silhuetter og silhouetter erindrede jeg Svendborgdigteren Johannes Jørgensen (1866-1956), som i 1932 skrev en lille fin bog: 'Hr. Johansen' med undertitlen 'En Sihlouet'. I bogen tegner Johannes Jørgensen et smukt billede af sin onkel, realskolelærer Jørgen Johansen (1838-1920) og giver samtidig en mageløs beskrivelse af en dansk købstadskultur i slutningen af 1800-tallet. Bogens forside prydes af et papirklip - en silhouet - forestillende Jørgen Johansens familie (hans søskende og forældre), og dette billede hænger den dag i dag i Johannes Jørgensens Hus i Fruestræde i Svendborg. Kunstneren bag silhouetten er desværre ukendt.”
Nanna Drejer, Svendborg, har sendt denne silhouet til avisen inspireret af Liv i sproget-klummen i fra mandag den 30. marts. Hun skriver: ”Da jeg læste Johannes Nørregaard Frandsens interessante artikel om silhuetter og silhouetter erindrede jeg Svendborgdigteren Johannes Jørgensen (1866-1956), som i 1932 skrev en lille fin bog: 'Hr. Johansen' med undertitlen 'En Sihlouet'. I bogen tegner Johannes Jørgensen et smukt billede af sin onkel, realskolelærer Jørgen Johansen (1838-1920) og giver samtidig en mageløs beskrivelse af en dansk købstadskultur i slutningen af 1800-tallet. Bogens forside prydes af et papirklip - en silhouet - forestillende Jørgen Johansens familie (hans søskende og forældre), og dette billede hænger den dag i dag i Johannes Jørgensens Hus i Fruestræde i Svendborg. Kunstneren bag silhouetten er desværre ukendt.”.

0Nanna Drejer fra Svendborg har sendt denne silhouet til avisen inspireret af Liv i sproget-klummen fra mandag den 30. marts. Hun skriver: ”Da jeg læste Johannes Nørregaard Frandsens interessante artikel om silhuetter og silhouetter erindrede jeg Svendborg-digteren Johannes Jørgensen (1866-1956), som i 1932 skrev en lille fin bog: 'Hr. Johansen' med undertitlen 'En Silhouet'. I bogen tegner Johannes Jørgensen et smukt billede af sin onkel, realskolelærer Jørgen Johansen (1838-1920) og giver samtidig en mageløs beskrivelse af en dansk købstadskultur i slutningen af 1800-tallet. Bogens forside prydes af et papirklip - en silhouet - forestillende Jørgen Johansens familie (hans søskende og forældre), og dette billede hænger den dag i dag i Johannes Jørgensens Hus i Fruestræde i Svendborg. Kunstneren bag silhouetten er desværre ukendt.”