Prøv avisen

Kalashnikov laver elbil med retro-look

Kalashnikovs nye elbil, der skal konkurrere med den udbredte Tesla, er inspireret af russiske biler fra 1970’erne. – Foto: HO/Ritzau Scanpix

Producenten bag den udbredte AK-47-riffel vil konkurrere med Tesla

Teknologien skal efter sigende være topmoderne, og ambitionerne lige så tårnhøje som it-milliardæren Elon Musks, der gik foran med sin udbredte elbil, Tesla.

Til gengæld er udseendet ikke særlig fremsynet, når man ser den elbil, der skal slå Teslaen af banen. Det hænger måske sammen med producentens mest berømte produkt, som efterhånden kan lægge nogle år bag sig.

Tænker man på Kalashnikov, er det første billede, der dukker op, formentlig det ikoniske våben AK-47, der siden 1949 har skabt død og ødelæggelse verden over. Men det dødelige ry forsøger producenten at gøre noget ved. Og det skete altså senest på en våbenmesse i sidste uge i den russiske hovedstad, Moskva.

Her præsenterede Kalashnikov elbilen CV-1, hvis udseende sender tankerne tilbage til russiske veje i 1970’erne. Den nye retrobil kaldes ifølge sin ejer for en ”elektrisk superbil”, som kan køre op mod 450 kilometer på en opladning el.

”Denne teknologi vil placere os ved siden af de globale elbil-producenter som Tesla,” sagde Kalashnikovs talskvinde Sofia Ivanova på messen ifølge The Moscow Times.

Det er ikke første gang, Kalashnikov forsøger at brande sig på andre produkter end riflen. Tidligere er også præsenteret vodka, tøj, paraplyer og ekstraudstyr til mobiltelefoner.