Prøv avisen

Kister til kæledyrene

Man kunne måske anbefale en lille æske, hvis en hamster skal begraves, men en kistemager vil nu undersøge, om kister til kæledyr er en gangbar vare i Danmark. I USA udgør dyrekister et stort marked. – Foto: Steen AggerBiofoto.

Kistefabrikant i Midtjylland laver kister i fem størrelser og farver til kæledyr

Kister til kæledyr er et nyt lovende marked. Det håber Carsten Stendorf, som er indehaver af en kistefabrik.

Han har startet en produktion af kister i fem størrelser og farver til kæledyr.

Carsten Stendorf fra Bækmarksbro har fået flere henvendelser fra folk, som syntes, han skulle lave kister til kæledyr, men han har indtil nu afvist det.

LÆS OGSÅ: Fokus på dyrevelfærd ude af proportioner

Jeg synes, man skal holde tingene adskilt, men vi har ledig kapacitet på grund af en nedgang i produktionen, så nu prøver vi det her, siger Carsten Stendorf.

Han håber, at det bliver lige så stort som i USA, hvor der er et stort marked for kister til kæledyr.

Elever i 5. klasse på Naur-Sir Skole har besøgt kistefabrikken som led i et større tværfagligt forløb i billedkunst og kristendom om begravelsesritualer, og de har dekoreret små kister til kæledyr.

I første omgang var jeg skeptisk, men eleverne kan sagtens skille tingene ad. De er helt klar over, at mennesker og kæledyr er noget helt forskelligt, siger skoleleder Marianne Hestbjerg til DR.

For eksempel er der ikke nogen religiøse symboler på de kæledyrskister, de har dekoreret. Og eleverne er fantastisk gode til at filosofere og tænke over tingene og stille spørgsmål, siger hun.

Lise Møller på 11 år har selv dekoreret en lille kiste til en hamster, og hun synes, det er en god idé at lave kister til kæledyr.

Et kæledyr er jo noget, man har holdt af, siger Lise Møller.