Kom foråret i møde på Mallorca

Oplev den særlige forårsmagi og de blomstrende mandeltræer på Mallorca med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser til februar

Forår på Mallorca er noget helt særligt og skal opleves på denne rejse med udflugter rundt på øen og besøg i klostre og hovedbyen med dens smukke arkitektur og arabiske bade. Foto: Granada Kulturrejser
Forår på Mallorca er noget helt særligt og skal opleves på denne rejse med udflugter rundt på øen og besøg i klostre og hovedbyen med dens smukke arkitektur og arabiske bade. Foto: Granada Kulturrejser

Mallorca er en skøn ø året rundt, men intet overgår foråret. Øen rummer en særlig magi i det tidlige forår, når mandeltræerne blomstrer, og dele af øen hylles i et rosafarvet blomsterhav.

På denne læserrejse bliver der i slutningen af februar mulighed for at rejse foråret i møde på Mallorca. Dagtemperaturen ligger normalt tæt på 20 grader.

Vores mål er at komme øen rundt og opleve mangfoldigheden, der også afspejles i de tre meget forskellige overnatningssteder: et kysthotel, et kloster i bjergene samt et elegant byhotel.

Rejsen indledes i fiskerbyen Porto Colom ved den fredelige østkyst. Herfra går udflugterne til den barske klippekyst ved Artá samt til markedet i Manacor med efterfølgende picnic i nationalparken Cala Mondragó.

Den følgende dag fortsætter rejsen til øens nordligste punkt Cap de Formentor med en fantastisk udsigt.

Næste stop bliver den charmerende mallorcinske by Pollenca, hvor man traditionelt har gået bodsvandring på de 365 trin op til kapellet ved El Calvario.

Fra kysten går turen videre til bjergene mod nordvest til klosteret i Lluc. Her kan man nyde roen i bjergene, gå en mindre tur i området, høre børnekoret og opleve den særlige stemning på dette sted, som stadig har stor religiøs betydning.

Den følgende dag venter en flot køretur i bjergene og de kendte byer Soller og Valldemossa med blandt andet et spændende modernistisk museum samt en køretur med den gamle sporvogn gennem appelsinplantagerne fra byen til havnen.

Sidste del af rejsen er afsat til at opleve hovedbyen Palma de Mallorca. Hotellet er et elegant byhotel i centrum. Fra denne base er der gode muligheder for at udforske byen.

I fællesskab besøges de arabiske bade samt den elegante domkirke La Seu, kaldet ”lysets katedral”.

I katedralen findes udsmykningen af Barcelona-arkitekten Antoni Gaudí samt det meget spændende bidrag fra den nulevende lokale kunstner Miquel Barceló.

Der bliver også tid på egen hånd i Palma inden afslutningsmiddagen på en god lokal restaurant i Palma.

Velkommen til forår på Mallorca!