Da fader Eamon Kelly og hans katolske menighed, The Legions of Christ, købte et stykke land ved den vestlige bred af Genesaret Sø, havde de ikke regnet med at finde det skatkammer, som lå begravet.
Eamon Kelly forklarer, at når folk tænker på Jesus, tænker de ofte på Betlehem eller Jerusalem, men Jesus brugte det meste af sit liv i det, der i dag er det nordlige Israel.
”80 procent af Jesu offentlige liv blev tilbragt her,” fortæller den irske præst.
Han står på det, der højst sandsynligt er resterne af den oldhistoriske by Magdala, som menes at være byen, hvor Jesu mest kendte kvindelige discipel, Marie Magdalene, kom fra.
Det tog menigheden flere år at købe grunden og anskaffe sig tilladelserne til at bygge et pilgrimshotel, et kapel, en restaurant og et kvindehjem.
Men i Israel, hvor arkæologiske udgravninger er obligatoriske, inden et byggeri kan begynde, blev arkæologer og frivillige overrasket over det, de fandt: En synagoge fra det første århundrede - én ud af bare syv i hele verden.
”Det er den første synagoge, som er blevet fundet et sted, hvor Jesus har gået og prædiket,” siger Fader Kelly, der mener, at fundet er vigtigt både for jøder og kristne.
Eksperter siger, at det er sandsynligt, at Jesus har prædiket i synagogen, som de mener er bygget i år nul i en simpel struktur, hvorefter den er blevet udvidet i år 40.
Inden byen Tiberias blev bygget, var Magdala nemlig den eneste by på den vestlige bred af Genesaret Søen.
De, der rejser rundt i regionen og prædiker i synagoger, ligesom Jesus også gjorde ifølge Det Nye Testamente, kommer forbi Magdala, som er en del af Via Maris - en handelsrute, der gik fra Middelhavet til den vestlige bred af Genesaret Sø og videre til Egypten og Syrien.
I Matthæusevangeliet 15, 39 nævnes det også, at Jesus var i byen.
”Og da han havde ladet skarerne gå bort, gik han om bord i båden og kom til egnen ved Magadan,” står der.
Kelly forklarer, at i Jesu tid samledes folk ofte i den lokale synagoge, når en ny rabbiner kom til byen.
Midt i synagogen er fundet en stor kalksten, som nok er brugt til enten at læse eller skrive Toraen på. På en forhøjning er den ældste menorah - en syvarmet lysestage - der nogensinde er fundet, afbildet på sten.
Ud over synagogen, den unikke sten og menorahen har arkæologerne også fundet en fiskedam og jødiske rituelle bade.
”Faktisk siger arkæologerne nu, at det, de er i gang med at grave op, er en hel by fra det første århundrede,” siger Kelly og tilføjer, at der stadig er op mod 50.000 kvadratmeter, der skal udgraves.