Kultur og historie langs pilgrimsruten til Santiago de Compostela

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på kulturrejse til Spanien den 20.-29. september 2023

XX
XX.

Karl den Store havde en drøm – en drøm, der fortalte ham, at de kristnes antal skulle blive lige så stort som Mælkevejens stjerner. Karl skulle samle de kristne, slå maurerne ud af Spanien og samtidig holde pilgrimsvejen til Santiago de Compostela åben for de troende. Denne historie samt historien om fundet af apostlen Jacobs kiste ude i det nordvestlige hjørne af Spanien, tæt ved Verdens Ende (Finisterre), var vigtige faktorer i de kristnes generobring af Spanien. Pilgrimsruten åbnede muligheden for, at Europas middelaldermennesker kunne mødes og udveksle historier, kultur og varer. I vor tid har pilgrimsruten fået en fornyet betydning, og mange mennesker med forskellige motiver vælger at begive sig mod Santiago de Compostela.

Hvornår: 20.-29. september 2023

Pris: 14.150 kr. pr. person ved indkvartering i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse: 2.400 kr.

Inkluderet i prisen: Transport og halvpension med drikkevarer. De i programmet beskrevne udflugter og entreer er ligeledes med i prisen.

Yderligere oplysninger og tilmelding: Kontakt Granada Kulturrejser på telefon 8689 3191 eller via www.granada.dk. Her kan også tegnes en syge- og afbestillingsforsikring. Rejseleder er historiker Svend Rybner. Oplys venligst, at det er en Kristeligt Dagblad læserrejse.

Program i stikord

Dag 1: Afrejse fra Kastrup med direkte fly til Bilbao.

Dag 2: Rundvisning med guide på Guggenheim Museet. Herefter med bus til pilgrimsruten og Burgos.

Dag 3: Besøg med guide på kloster og katedral i Burgos. Herefter til landsbyen Covarrubias.

Dag 4: Til Frómista, mulighed for kort vandring, middag i Villacazar og videre til Leon.

Dag 5: Hele dagen i Leon med guidet besøg i den gamle bymidte.

Dag 6: Mulighed for kort vandring i bjergene til Jernkorset. Besøg i bjergbyen O'Cebreiro.

Dag 7: Kort vandring i det grønne Galicien og ankomst til Santiago de Compostela.

Dag 8: Udflugt til kysten ved Finisterre.

Dag 9: Guidet besøg i katedralen og den gamle bydel. Afskedsmiddag.

Dag 10: Afrejse fra Santiago de Compostela til Kastrup.

I Santiago de Compostela venter store oplevelser undervejs i imponerende katedraler og klostre.
I Santiago de Compostela venter store oplevelser undervejs i imponerende katedraler og klostre. Foto: Mols Rejser.

Denne læserrejse lægger vægt på pilgrimsrutens kulturhistorie med besøg hos nogle af områdets vigtigste klostre, kirker og lokaliteter. Desuden bliver der mulighed for at vandre seks-syv kilometer flere af rejsens dage og få et personligt indtryk af egnens varierede landskaber. Som alternativ til vandringen tilbydes kulturbesøg.

Udgangspunktet for læserrejsen bliver den nordspanske by Bilbao. Her aflægges et besøg i det fantastiske Guggenheim museum før rejsen går ind i landet til pilgrimsruten. Herefter følges denne rute hele vejen til Santiago de Compostela, hvor der venter store og meget varierede oplevelser undervejs. Deltagerne skal naturligvis besøge de imponerende katedraler og klostre i Burgos, Leon og Santiago. Men også opleve mere ydmyge kirker som den lave stenkirke i bjergbyen O'Cebreiro med Den Galiciske Gral. Fra kirkerne går rejsen ud på ruten til blandt andet Jernkorset i bjergene og Villacazar med tempelridderne. Overalt vil man som deltager suge til sig af pilgrimsrutens særlige stemning, de mange kulturminder og historier, landskaberne, den gode lokale mad og vinen. Vel mødt på rejsen til Santiago!