Løvemad til danske løver

Udlændinge, der kan lide deres kød gennemstegt, gyser, når vi danskere sætter tænderne i et stykke groft rugbrød med råt hakket kød

Man kan pynte sin løvemad med karse, kapers og peberrod, men det overdøver smagen fra det fine kød og den bløde stenbiderrogn, mener Poul Joachim Stender. – Foto: Poul Joachim Stender.
Man kan pynte sin løvemad med karse, kapers og peberrod, men det overdøver smagen fra det fine kød og den bløde stenbiderrogn, mener Poul Joachim Stender. – Foto: Poul Joachim Stender.

Der er noget løveagtigt over os danskere. Ikke kun består Danmarks rigsvåben af tre gående, blå løver med røde tunger og gyldne kroner. Vi danskere elsker også løvemad, der er et klassisk stykke smørrebrød bestående af groft rugbrød, smør, råt hakket kød fra oksens eller kalvens inderlår og toppings som stenbiderrogn, rå æggeblomme, syltet løg og dild eller karse. Udlændinge, der kan lide deres kød gennemstegt, gyser, når de ser os sætte tænderne i løvemaden. Men det er ikke kun råt inderlår, vi som nation er glade for. Vi spiser også rå fisk i form af sushi og rå oksefilet i form af carpaccio og levende østers. På et mentalt plan er der også en masse, vi æder råt. Identitetspolitikken, de nye kønsforståelser, krænkelseskulturen etcetera.

Artiklen fortsætter under annoncen