Prøv avisen
Læserophold

Læserophold: Lys i mørket – i kunst og kirke

På kurset når vi også frem til den første dag i marts, og dagene bliver længere og lysere. Lysdepoterne forventes at blive fyldt op, når Rødding Højskole byder indenfor på kurset ”Lys i mørket”. – Foto: Peter Kristensen

Kristeligt Dagblad og Rødding Højskole arrangerer i fællesskab læseropholdet ”Lys i mørket” fra den 24. februar til den 2. marts 2018

Det gør vi i blandt andet i kunsten, litteraturen og kirken.

”Kurset handler om lyset, men vi vender ikke det blinde øje til mørket,” fortæller højskolens forstander, Mads Rykind-Eriksen, der sammen med frimenighedspræst Mette Geil leder kurset.

Herbert Pundik tager den lange tur fra Jerusalem og indleder kurset med foredraget ”Er der lys at finde i det arabiske mørke?”.

Søndag morgen går vi i lysets retning og til gudstjeneste i Rødding Frimenighedskirke, som Mette Geil forestår.

”Hjerternes revolution” hedder foredraget ved valgmenighedspræst Peter Hedegaard – blandt andet om den fremtid, vi håber på. ”Til glæden” er en kærlighedserklæring til den danske sangskat – et kammerspil og en kuffertforestilling ved Nordisk Musikteater.

Forfatteren Thomas Korsgaard fortæller med udgangspunkt i sin debutroman ”Hvis der kommer et menneske forbi” om en opvækst, hvor der ikke var meget lys i mørket. Præst for de syge på Herlev Sygehus Thomas Kjær siger med sit foredrag, at ”Det er bedre at tænde lys end at forbande mørket”.

Henrik Saxgren, en af Danmarks førende dokumentarfotografer, åbner sit fotoalbum for os, og vi ser lyset, mørket og skyggerne, som de udfolder sig i hans fotokunst. Og fortælleren Ditte Krøgholt fortæller ”Om kærlighed – og det, der ligner”.

Psykologen Solvej Aagaard giver et foredrag om en intens brevveksling fra Den Store Krig 1914-1918. 1700 breve, der som lydbog er en manifestation af, at lyset er stærkere end mørket.

Herbert Pundik er blandt oplægsholderne og indleder kurset med foredraget ”Er der lys at finde i det arabiske mørke?”. – Foto: Peter Kristensen