Dette er en stor portion, som giver mere end tre liter. Men når man nu er i gang, kan det næsten ikke betale sig andet, synes jeg. Men den kan naturligvis halveres. 1,1 kg pomeranser 400 gram økologiske citroner 2,8 liter vand 2,8 kilo sukker. Et stykke gazebind Første dag: Halver frugterne, pres saften af og sorter omhyggeligt stenene fra både citroner og pomeranser. Saften sies for småsten, og de udpressede skaller snittes i tynde skiver cirka lidt under en halv centimeter tykke. Stenene kommes i et stykke gaze og lægges i en skål med en halv liter af vandet. Lad stenene i vandet og de snittede skaller i saften stå i hver sin tildækkede skål natten over køligt, men ikke i køleskab. Næste dag: Bring saft og skaller i kog og lad det koge en times tid med låg. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Efter en time tilsættes den halve liter vand og gazeposen, og når det er i kog igen, skal posen koge med i fem minutter. Tag posen op, og lad den køle lidt af. Pres og gnub den pektinholdige gele ud af posen. Skyl den i endnu en halv liter vand. Pres og gnub igen. Det er vigtigt at få så meget pektin ud af stenposen som muligt, uden at der går hul, og man får sten i marmeladen. Kasser posen og tilsæt den geleholdige ekstra halve liter vand, sukker samt resten af vandet (1,8 liter) til marmeladen. Nu skal der koges uden låg og med jævnlig omrøring i endnu en time. Det skal ikke bulderkoge, men der skal være god bevægelse i overfladen. Så er det tid til en geleprøve. Tag en teske marmelade og sæt den i fryseren på en tallerken. Hvis den stivner, er marmeladen færdig. Hvis ikke, skal der koges lidt videre. Man kan også se, om der begynder at samle sig færdig marmelade på skaftet af røreskeen det er også et tegn på, at den er ved at være der. Den færdige marmelade hældes på atamonskyllede glas, som køler af med et klæde over. Når de er helt kolde, lukkes de. Opbevares tørt, mørkt og køligt. De er hurtige at lave, men skal også helst spises samme dag. 150 gram koldt smør 600 gram hvedemel 125 gram sukker ½ tsk salt 40 gram bagepulver 3 dl kærnemælk 2 æg 1 æggeblomme til pensling Hak smørret ned i hvedemelet. Det skal ikke findeles helt til savsmuld der må godt være små klumper hist og her. Tilsæt sukker, salt og bagepulver. Rør kærnemælk med de to æg og vend det hurtigt i dejen. Dejen er klistret. Nu skal den med melede hænder trykkes ud til en firkant på et melet bord i cirka to-tre centimeters tykkelse. Del dejpladen i grove firkanter cirka 20-24 stk. sæt dem på en bageplade med papir og lad dem hvile en halv time. Rør en æggeblomme med knap en deciliter vand og ½ tsk fint salt, som skal bruges til at pensle dine scones. Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. De er bedst samme dag, men kan eventuelt lunes kort og spises dagen derpå.