Prøv avisen

Michelinguide til Roms hjemløse

Rom er sammen med resten af landet hårdt ramt af flere års økonomisk krise, og det har medført en stigning i antallet af hjemløse. Her ses en hjemløs i den romerske bydel Trastevere. – Foto: Stefano Montesi/.

En ny bog skal hjælpe hjemløse i Rom til at få et gratis måltid mad og et varmt bad

De fleste guidebøger fortæller folk, hvor de kan tage hen for at spise fyrsteligt og spendere en klækkelig sum penge.

Men en ny bog til hjemløse og nødlidende i Italiens hovedstad, Rom, fortæller i stedet, hvor de kan få et gratis måltid og et varmt bad.

Det er en katolsk gruppe ved navn Sant Egidio, som tidligere har været nomineret til Nobels Fredspris, der for nylig løftede sløret for den nyeste guidebog i en række, målrettet fattige og hjemløse.

Rom er sammen med resten af landet hårdt ramt af flere års økonomisk krise, og det har medført en stigning i antallet af hjemløse.

LÆS OGSÅ: Etniske konflikter fører til nyt hjemløse-herberg

Efter seks-syv år med økonomisk krise er antallet af fattige italienere steget, siger Marco Impagliazzo, der er formand for Sant Egidio.

2014-udgaven af guidebogen har et oplag på 1300 eksemplarer, og den har fået titlen Rom her kan du spise, sove og bade. Den bliver populært kaldt Michelinguide til de fattige.

Guidebogen er på 227 sider og indeholder 68 suppekøkkener, 42 krisecentre og herberger, 16 steder, hvor hjemløse kan få et bad, samt forskellige steder, hvor de kan få adgang til lægehjælp og rådgivning.

Sant Egidio siger, at der er omkring 8000 hjemløse i Rom, og at antallet er vokset med omkring 10 procent i de seneste år. Andre målgrupper for bogen er personer og familier, der har et hjem, men som har brug for hjælp til mad og sociale ydelser.

Tidligere har Sant Egidio fokuseret sit hjælpearbejde mod Italiens indvandrer-samfund.