Morgenstund har knas i mund

Har man honning og gryn på hylderne, kan man let lave en müsli, som er en enkel og samtidig personlig værtindegave

Den honningristede müsli kan holde sig et par måneder, men glasset plejer hurtigt at blive tømt. –
Den honningristede müsli kan holde sig et par måneder, men glasset plejer hurtigt at blive tømt. – . Foto: Peter Nygaard.

Mon ikke de fleste kender situationen: Man skal bruge en værtindegave, men hvad skal man finde på?

Min nu afdøde svigermor kom i mange år med fløde fra egen stald, når hun var inviteret ud. Fløden var fed og gaven populær. Min bror har egen bigård, så han følger i svigermors fodspor og har senest fået lavet nogle meget fine etiketter med akvarelmotiv. Det samme gør min svoger og svigerinde. De har høns, som lever et luksusliv i grønne omgivelser, og hønsene sørger for, at der er æg nok til, at de kan fragte dem fra Jylland til hovedstaden. Og når man spiser deres æg, er det, som om solen lyser fra det blødkogte ægs dybgule blommer. Men hvad skal man give, når man lever et liv uden gård?

Jeg har fundet en løsning, hvor jeg låner lidt fra min brors bigård og laver en knasende honningristet müsli, som man kan pakke ind. Den kan klare en køretur til Jylland og tur på cykel gennem København. Man behøver naturligvis ikke at forære denne müsli væk. Den er skøn på morgenbordet og gør sig også godt som et knasende indslag i en klassisk æblekage.