Musik er et universelt sprog

Med musik keder man sig aldrig En kunstner kan få publikum til at drømme, siger den franske sanger og komponist Claude Chichon, som i denne uge har udgivet en cd, La Sirène, hvor han har skrevet musik til prins Henriks digte

”Der findes mange dygtige kunstnere, som har svært ved at slå igennem, blandt andet fordi de ikke kan trænge igennem hos medierne,” mener sangeren og komponisten Claude Chichon. –
”Der findes mange dygtige kunstnere, som har svært ved at slå igennem, blandt andet fordi de ikke kan trænge igennem hos medierne,” mener sangeren og komponisten Claude Chichon. –. Foto: Flemming Jeppesen/Fokus.

Hvad er din seneste store læseoplevelse?

Det er en spirituel bog om engle, der er skrevet af den franske forfatter Pierre Jovanovic. Han beskriver, at vi bliver beskyttet af engle.

LÆS OGSÅ: Med musik keder man sig aldrig

Hvad vil du anbefale fra kulturudbuddet i Danmark lige nu?

Der foregår altid mange ting i Musikhuset her i Aarhus, hvor jeg bor. Så jeg vil gerne anbefale, at man for eksempel går ind og hører en opera. Jeg har altid været meget interesseret i operamusik, som jeg har lært at lytte til af min mor.

Er der en kulturoplevelse, der har været med til at forme dig som menneske?

I min tidlige barndom var jeg sammen med min familie i teatret, hvor vi så en forestilling af Michel Gugain (fransk sanger og komponist, red.), som var en blanding af teater, dans og musik.

Det var en af de helt store oplevelser. Den fik mig til at se, at man via musik, sang og kunst kan lave noget, som er magisk. En kunstner kan få publikum til at drømme, og den forestilling fik bestemt mig til at drømme. I kraft af musik kan man nå meget her i livet, for musik er et universelt sprog.

Efter forestillingen fik publikum lov til at komme backstage og hilse på kunstnerne. Jeg synes, at det var flot, at de havde overskud til det efter forestillingen. Det var meget smukt.

Hvem har du senest været til koncert med?

Det var en koncert på Det jyske Musikkonservatorium, hvor jeg hørte en ung sanger, der hedder Emil Falk. Han synger til noget rytmisk elektronisk musik. Det er bestemt ikke den slags musik, jeg normalt hører, men jeg synes alligevel, at det var en rigtig spændende og god oplevelse.

Er der områder af kulturlivet, som efter din opfattelse fortjener mere opmærksomhed?

Der findes mange dygtige kunstnere, som har svært ved at slå igennem, blandt andet fordi de ikke kan trænge igennem hos medierne. Der bliver sat alt for meget fokus på de store navne, dem, som folk kender i forvejen. Vi følger tit de ting, som medierne viser. Jeg kunne godt tænkte mig, at man kunne få nogle flere navne frem.

Er der aspekter af kulturlivet, som ikke siger dig noget?

Nej, jeg synes, at al kultur er dejlig.