"Når livet bider lidt, så bider man igen"

Alt gik skævt for komikeren og operasangeren Amin Jensen, indtil en arrig krage førte til et klarsyn. Og siden dåb

”Jeg har altid troet på noget uden helt at vide hvad. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg tror på, men min tro er helt klart blevet stærkere,” siger skuespiller og standupkomiker Amin Jensen efter mødet med en nærgående krage på en kirkegård.?–
”Jeg har altid troet på noget uden helt at vide hvad. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg tror på, men min tro er helt klart blevet stærkere,” siger skuespiller og standupkomiker Amin Jensen efter mødet med en nærgående krage på en kirkegård.?–. Foto: .

Det gik helt utrolig dårligt for mig. Det var for cirka to og et halvt år siden, og måske var det krisens skyld, men ingenting ville lykkes. Jeg havde ikke ret mange arrangementer, mine investeringer gik dårligt, jeg sad i et alt for dyrt hus, og banken var ved at opgive mig. Det var kommet dertil, hvor jeg selv var ved at miste troen på, at jeg kunne vende det hele, og jeg overvejede at erklære mig konkurs.

En dag tog jeg bilen hen til Søndermark Kirkegård i Valby for at græde ud ved min fars gravsted. Jeg tror, at jeg håbede på, at noget skulle ske. At der ville komme et tegn, at jeg ville finde åndelig styrke, et eller andet andet. Det var en sidste desperat handling, inden jeg kastede håndklædet i ringen.

LÆS OGSÅ:Sigurd Barrett: Kære Gud, jeg har aldrig gjort dette før...

Jeg parkerede bilen tæt på og gik over mod gravstedet. Men cirka halvvejs mærkede jeg noget komme bagfra. Det var en enormt stor, sort krage, der fløj helt tæt på mig og hakkede ud efter mig. Jeg har aldrig været bange for fugle, jeg har selv høns, men den blev ved med at vende tilbage og ramte mig også et par gange, inden jeg tog flugten tilbage til bilen.

Så sad jeg der og tænkte, at det da var grotesk. Man kan da altid tage på kirkegården og sørge. Men selv det kunne åbenbart ikke lykkes, og jeg syntes, det var utrolig synd for mig. Men samtidig var kragen også topmålet af hele den situation, jeg befandt mig i, og pludselig fik det mig til at grine. Jeg spruttede af grin, for mit liv lige der var jo til en tragikomisk kortfilm.

Og på en eller anden måde blev det et vendepunkt for mig. For det måtte da være et tegn med den krage, tænkte jeg. Jeg er kun en gang tidligere blevet ramt af en fugl, og så sker det igen på den bizarre måde lige i det øjeblik, hvor jeg havde allermest brug for et tegn. Senere googlede jeg alle verdens religioner for at finde ud af, om kragen havde en særlig betydning, og alle steder stod der, at den var et tegn på en positiv forandring.

LÆS OGSÅ: Anders Lund Madsen: Man kan altid sige nej...

I hvert fald så jeg det som min fars måde at sige: Amin, du skal kæmpe. Du skal ikke bare have ondt af dig selv. Og det fik mig til at hanke op i mig selv, og pludselig så jeg klart, hvad det var jeg skulle gøre. Jeg fyrede ham, der skaffede mig arrangementer, jeg solgte mit hus, og jeg fik en ny aftale på plads med banken. I løbet af få måneder femdoblede jeg antallet af arrangementer og fik styr på min økonomi. Og siden har mit liv kørt på skinner.

Jeg ved selvfølgelig godt, at den krage sikkert bare beskyttede sine unger i nærheden og så mig som en trussel. Men for mig var det alligevel mere end et tilfælde, at jeg blev angrebet netop der, og jeg ser det som en religiøs oplevelse. Jeg har altid troet på noget uden helt at vide hvad. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg tror på, men min tro er helt klart blevet stærkere, og jeg er siden den hændelse blev døbt og har meldt mig ind i Den Danske Frimurerorden. Her arbejder man blandt andet på at blive et bedre menneske, og at mit liv har taget den retning kæder jeg direkte sammen med mit møde med kragen den dag. For det lærte mig, at når livet bider lidt, så bider man igen.