Når man får uventede gæster

En krydsning mellem scones og kanelsnegle er en velsmagende og hurtig måde at lave hjemmebag til kaffebordet

Cinnamon bun scones er rig på bagepulver og kan bedst beskrives som en blanding mellem scones og kanelsnegle. De kan laves på en halv time. – Foto: Line Thit Klein.
Cinnamon bun scones er rig på bagepulver og kan bedst beskrives som en blanding mellem scones og kanelsnegle. De kan laves på en halv time. – Foto: Line Thit Klein.

Hvad skal vi med fastetiden? Nogle har fastedage, andre faster fra vaner, men man kan også vælge en anderledes tilgang og spørge: Hvad vil jeg gerne have mere af i mit liv? Og fastetiden kan være en anledning til at overveje det. Gæster står højt på min liste over noget, jeg gerne vil have mere af i mit liv.

For snart mange år siden havde et britisk magasin en forside, hvor man så velklædte gæster ved et middagsselskab. De stod ved en grav og var ved at sænke det veldækkede bord i graven. Inde i magasinet kunne man læse, hvordan tiden ikke var til at samles. Det veldækkede bord og middagsselskabet har en mindre ambitiøs variant, som måske er endnu mere truet: Det spontane besøg af venner, der ringer og spørger, om man mon er hjemme og giver en kop kaffe, og en halv time senere ringer de på døren. I en tid, som kan synes overplanlagt, har den slags spontane menneskemøder nærmest gave-karakter.

Og vil man gerne byde på lidt til kaffen, kender jeg en ret genial opskrift. Har man kærnemælk og muscovadosukker på lager, kan man have kagen klar på en halv time. Jeg har testet det. Også det med tiden. Det er dessertkokken Christel Pixi, som har taget den amerikanske klassiker med i sin nye bagebog ”Pixis kager”, som rummer en række amerikanske klassikere fra dougnuts til cheesecakes.

Som navnet antyder, er kagen en blanding af scones og kanelsnegle og snaskede på den skønne måde.