Prøv avisen

Næstekærlig kendis redder internetmobber

Skuespiller og komiker Patton Oswalt er bedst kendt for sin medvirken i den amerikanske komedieserie Kongen af Queens. Han har desuden lagt stemme til rotten Remy i Disney-filmen Ratatouille.

Da den amerikanske skuespiller og komiker Patton Oswalt blev svinet til på det sociale medie Twitter, reagerede han ikke, som man ellers kunne forvente

En amerikansk mand angreb en kendt skuespiller med verbal mobning på det sociale medie Twitter, men fik efterfølgende ikke det svar, han havde forventet, men i stedet sit livs overraskelse.

Den angrebne, den amerikanske skuespiller og komiker Patton Oswalt, holdt sig fra at svare igen på chikanen og kiggede i stedet nysgerrigt den vrede mands profil igennem. Han fandt ud af, at manden for nylig havde startet en indsamling for at kunne betale sine overvældende regninger til det amerikanske sygehusvæsen. Manden, Michael Beatty, kæmpede nemlig mod et hårdt sygdomsforløb med hjertestop, diabetes og blodforgiftning.

Da Patton Oswalt opdagede det, opfordrede han alle sine mange fans på Twitter, hele 4,5 millioner, til at donere midler til den mand, der havde chikaneret ham, og han gav selv 2000 dollars, svarende til cirka 13.000 kroner.

På blot få timer nåede indsamlingen langt over sit mål på 5000 dollars, og i skrivende stund er hele 46.000 dollars blevet doneret. Det svarer til lidt over 300.000 kroner.

Michael Beatty gav Patton Oswalt og hans fans en ydmyg undskyldning, stor tak, og et løfte om at tænke over sine ord om andre fra nu af. På hans Twitter-profil står der nu følgende ord:

”Livet er kommet tilbage til mig. To gange i træk. Tak, Gud. Jeg vil gøre det bedre denne gang.”