Prøv avisen

Naturen netop nu

Paven sammen med den cypriotiske præsident Demetris Christofias. -

Naturen fik 107.000 sultne gæster til bords

Most, urtesnaps, urte-snobrød, marmelade og muslingesuppe. Det var, hvad 107.000 gæster blandt andet kunne prøvesmage, da de i sidste uge fra mandag til søndag deltog i arrangementer i forbindelse med Naturens Dag 2012. Det er vores håb, at oplevelserne kan inspirere de mange naturgæster til at bruge naturen mere og måske blive til en livslang interesse for natur og friluftsliv, siger Friluftsrådets formand, Lars Mortensen, i en pressemeddelelse.Til dem, der ikke kunne deltage i oplevelsen, er der dog stadig håb. I løbet af ugen blev der ikke spist op. Naturen bugner stadig med lækre råvarer, så der er god grund til at blive ved med at smage i den kommende tid, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Bag Naturens Dag står Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Formålet er at få flere især børn ud i naturen.

Berømt skole optager mand for første gang

Siden 1892 er over 7000 unge kvinder blevet uddannet i at tage sig af børn på den 120 år gamle skole Norland College i den engelske by Bath. For første gang i skolens historie er en ung mand nu blevet optaget, skriver avisen The Telegraph. Manden på 18 år hedder Michael Kenny og kan nu se frem til fire år omringet af kvinder og børn. Før han besluttede sig for at tage en uddannelse som professionel barnepige, arbejde han på et hjem for forældreløse børn i Uganda, hvor han underviste handicappede børn. Kenny skal fra nu af være iført brun tweedjakke, hvid skjorte med slips og beige bukser. En uniform vedtaget af skolens grundlægger, Emily Ward. Uniformen sikrer, at man ikke tager fejl af uddannede og ikke-uddannede barnepiger.

Kvinde finder kæmpe pytonslange i sin bil

Egentlig var Marlene Swart på udkig efter løver, da hun besøgte naturreser-vatet Kruger National Park i Sydafrika. Hvad hun i stedet så, var en pytonslange, der gemte sig under kølerhjelm-en i hendes bil. Kvinden fortæller til avisen Daily Mail, at slangen havde sneget sig ind i bilen, mens hun sammen med sin mand ledte efter den i græsset. Parret fandt efterfølgende den fem meter lange slange liggende oven på bilens motor, hvor den tog sig en lur. Slangen blev leveret tilbage, og ingen kom til skade. Swart indrømmer dog, at hun var skrækslagen og derfor ikke fik taget særlig mange billeder af det sære syn.

Bornholmerne flytter længst

Bornholmerne er de beboere i landet, der flytter længst, når de flytter. Øens beboere flytter nemlig i gennemsnit 85 kilometer målt i lige linje, når de finder en ny bolig. Det dækker både, når flyttelæsset rykker fra Pedersker til Poulsker, eller møblerne ryger over vandet. I gennemsnit er danskerne parate til at flytte omkring 20 kilometer efter en ny bolig. Folk fra Billund må siges at være de mest magelige. De flytter kun seks kilometer i gennemsnit. Opgørelsen over, hvor langt danskerne flytter, står ejendomsmæglerkæden EDC bag.