Negerdrengen er kommet frem i lyset

Karl Nielsen har fået en indsamlingsbøsse, som tidligere stod i Billund Missionshus

Karl Nielsen fra Nørholm ved Varde ønskede sig for seks år siden til sin 70-årsfødselsdag en ”negerdreng” som den, han lagde penge i, når han var til søndagsskole i Hinge Missionshus, da han var dreng. Sådan en har han fået nu. -
Karl Nielsen fra Nørholm ved Varde ønskede sig for seks år siden til sin 70-årsfødselsdag en ”negerdreng” som den, han lagde penge i, når han var til søndagsskole i Hinge Missionshus, da han var dreng. Sådan en har han fået nu. - .

Bagsiden efterlyser billeder af og viden om indsamlingsbøssen ”negerdrengen”, som mange læsere kan huske at have doneret penge til i deres søndagsskole.

En af dem, der har skrevet til avisen, er Bjarne Hvidberg fra Hodde ved Tistrup i Vestjylland. Han skriver: ”Karl Nielsen fra Nørholm ved Varde ønskede sig for seks år siden til sin 70-årsfødselsdag en 'negerdreng' som den, han lagde penge i, når han var til søndagsskole i Hinge Missionshus, da han var dreng.

Jeg medvirkede ved det sidste møde i Billund Mis-sionshus kort før jul, og efter en god og festlig afsked med det hus, som på gavlen ud mod vejen har ordene til at stå: 'Land, land, hør Herrens ord', begyndte vi at kikke i skabene! Hvad skal vi med det og det. Gamle mikrofoner, farvekridt og meget mere kom frem, og helt inde bagved, kom negerdrengen også frem.

Jeg kendte til min nabo, Karl Nielsens, ønsker, og sagde derfor, at den ville jeg gerne tage mig af. Det var derfor ganske hyggeligt på hans kontor den dag før jul, hvor jeg kunne overbringe negerdrengen til en ny ejer.

Ejerskiftet udløste også en god gave til missionen, så den lille dreng tjente 'på rejsen' stadig missionens sag. Og nu fortæller han ved sin blotte tilstedeværelse på kontoret, mellem jagttrofæer og kunst, en del af historien om vores forhold til Afrika.”