Norsk hygge med Nannas "saus"

Lakseside med gorgonzola, kæmpetigerrejer og sherrysovs

En af de retter, Poul Joachim Stenders søster serverer for ham, når han besøger hende i Norge, er lakseside med gorgonzola med sherrysovs.
En af de retter, Poul Joachim Stenders søster serverer for ham, når han besøger hende i Norge, er lakseside med gorgonzola med sherrysovs. Foto: Poul Joachim Stender.

Min søster Nanna har boet 50 år i Norge. Hun spiser geitost og til jul ribbe, der er en form for flæskesteg. Når hun taler om, at hun har fået pinnekjøt, tror jeg, hun har været på thailandsk restaurant og spist med pinde. Men pinnekjøt er åbenbart også norsk mad.

Hun synes, det er morsomt, at vi kalder en bakke på 147 meter for Himmelbjerget. Men da hun er gift med en mand, der hedder Alf, tillader jeg mig at spørge hende, hvordan en mand på næsten 95 kilo kan hedde Alf?