Nyd efterårsferien i det sydlige Israel

Tag med Kristeligt Dagblad og Birkerod Indsigt på læserrejsen “Det sydlige Israel” i efterårsferien til oktober

Læserrejse 11.2
Læserrejse 11.2. Foto: Birkerod Indsigt.

Det sydlige Israel er i vidt omfang også det mere ukendte Israel. Her gemmer sig noget unikt. Storheden, skønheden og stilheden danner en spændende ramme for stærke oplevelser.

Hvornår: 16.-23. oktober 2023

Pris: 17.995 kroner pr. person på dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse.

Inkluderet i prisen: Transport, indkvartering med halvpension samt alle programsatte punkter. 

Tilmelding og yderligere information: På e-mail info@birkerod-indsigt.dk eller telefon 30 27 23 19. Oplys venligst, at det en Kristeligt Dagblad-læserrejse. Der er et begrænset antal pladser, så hurtig tilmelding anbefales. Rejseleder er journalist Rasmus Birkerod, vært på podcasten ”Maries Rum” og tidligere tv-vært på det eksistentielle program ”Præstens Lektie” på TV2/ØST. Han har tidligere boet i byen Eilat i det sydligste Israel.

Program i stikord

Dag 1: Afrejse fra Københavns Lufthavn til Tel Aviv. Herfra med bus mod vores første overnatningssted, som er en kibbutz midt i Negev-ørkenen. 

Dag 2: Negev. Sporene fra nabatæerne ved Ein Avdat. Vandring gennem kløfterne. David Ben-Gurions grav. Senere gennem det storslåede landskab Ramon-krateret. Ankomst og indkvartering i Eilat. Aftenbadning. 

Dag 3: Det Røde Hav. Sejlads og frokost på havet. Introduktion til området med kig til Jordan, Saudi-Arabien og Egypten. Senere jeeptour i bjergterrænet, der slutter med solnedgang over De Røde Bjerge.

Dag 4: Red Canyon. Vandring gennem de eventyrlige sandstenskløfter. Tid på egen hånd.

Dag 5: Tid til afslapning ved stranden Dolphin Reef. Mulighed for at snorkle blandt koraller i naturreservatet Coral Beach.

Dag 6: Bade i Det Døde Hav. Vandretur i det bibelske område ved Ein Gedi.

Dag 7: Jerusalem. Oliebjerget, Getsemane-haven, Kedrondalen og den gamle by: Via Dolorosa, Gravkirken, Grædemuren og meget mere. 

Dag 8: Hjemrejse.

På læserrejsen skal deltagerne bo på kibbutz i Negev-ørkenen, vandre i bjergrige kløfter, hvor nabatæerne gemte på nogle af deres hemmeligheder, og opleve sporene fra de gamle karavaneruter fra Bibelens tid – for eksempel historien i Første Mosebog om brødrene, der solgte Josef til en karavane på vej til Egypten:

"Da Josef kom hen til sine brødre, rev de kjortlen af ham, den lange ærmekjortel.  Så tog de ham og kastede ham i cisternen (…) Da de så op, fik de øje på en ismaelitisk karavane." 

Det sydlige Israel er en perle for naturelskeren, der samtidig sætter pris på at få sat området ind i en historisk kontekst. Her skal deltagerne på jeeptour i ørkenen helt tæt på grænsen til Egypten, sejle på Det Røde Hav og på vandretur i de farvestrålende ørkenbjerge ved Red Canyon.

Derudover bliver der mulighed for at dykke blandt koraller, svømme med delfiner, bade i Det Døde Hav, vandre langs kilderne ved Ein Gedi og selvfølgelig opleve Jerusalem.

Læserrejsen er en kombination af kulturhistorie, aktiv ferie og afslapning. Bibelhistorie, seksdageskrigen og nabatæernes karavaneruter går hånd i hånd med vandring, badning og snorkling for dem, der har lyst. Deltagerne får med garanti nye indsigter, samtidig med at batterierne bliver ladet op.