Høsten af olivenfrugterne i Grækenland begynder i begyndelsen af november og varer frem til slutningen af januar. Overalt ser man grækerne banke oliven af træerne, samle dem op i sække og fragte dem bort til de oliepressere, der er i næsten hver eneste landsby.
I november måned har turisterne forladt Sydgrækenland. Efterårsregnen har kaldt blomsterne frem, og de ægte kastanjer og appelsiner er blevet modne. Rejsens mål er kystbyen Kardamili på Mani-halvøen, hvor den bedste olie i Grækenland bliver fremstillet. Området er kendetegnet ved en særpræget arkitektur og billedskønne landskaber. For det meste er november i Sydgrækenland fuld af sol. Der kan bades fra Kardamilis mange strande, og på de græske taverner er de velsmagende, græske vinterretter kommet på bordet.
Formålet med olivenrejsen er at udforske den hemmelighedsfulde sammenhæng mellem oliventræet, kristendommen, den græske mytologi og det moderne Grækenland. Det vil ske ved at rejsedeltagerne blandt andet selv deltager i høsten af olivenfrugterne og i produktionen af den fede, grønne, duftende olie. Men også ved besøg i kirker og klostre, hvor olivenolien bruges i ritualerne. Omkring Sparta by i Messenien ligger de store appelsinplantager. Selvom rejsen er en olivenrejse, bliver der også mulighed for at være med i høsten af de store, søde, græske appelsiner.
Foruden Poul Joachim Stender, der er præst og forfatter, deltager også professor Steen Stender, der i et foredrag ser på olivenolien med videnskabelige øjne.
Poul Joachim Stender er rejseleder, præst og forfatter.