Oplev den italienske jul

Tag til Rom og oplev den italienske jul og byens historie til december med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser

På denne rejse til Rom mærkes julen både kirkeligt og verdsligt i hver en gade. Her opleves julekrybber, ligesom mange af byens historiske bygninger besøges under de mange byvandringer. Ovenover ses Colosseum.
På denne rejse til Rom mærkes julen både kirkeligt og verdsligt i hver en gade. Her opleves julekrybber, ligesom mange af byens historiske bygninger besøges under de mange byvandringer. Ovenover ses Colosseum. Foto: Mols Rejser

Den danske sensommer er over os med sol og lys. Men alt for snart kommer den mørke tid, og julen står igen for døren. Denne rejse er en mulighed for at forlade de kendte danske juletraditioner og rejse derhen, hvor julen både kirkeligt og verdsligt føles i hver en gade, til Rom i Italien.

Rom emmer af næsten 3000 års historie, af kunst og kultur i verdensklasse. Italien er et kunstens skatkammer. Af alverdens kunst befinder cirka halvdelen sig i Italien, og heraf omkring halvdelen i Rom. På denne læserrejse besøges det pragtfulde palads Doria Pamphilj med Roms mest betydningsfulde private kunstsamling med værker af både Rubens, Caravaggio og Rafael.

Trevi-fontænen ligger i Roms centrum og er et af de mest kendte springvand i verden.
Trevi-fontænen ligger i Roms centrum og er et af de mest kendte springvand i verden. Foto: Mols Rejser

Den 24. december er i Rom en ganske almindelig arbejdsdag. Romerne danser ikke om juletræet og spiser typisk fisk til aften. Hen under midnat forlader mange deres hjem og går til en midnatsmesse. Ikke kun den store pavemesse i Peterskirken er velbesøgt – langt de fleste af Roms cirka 900 kirker er fyldte.

Den 25. december er højtidens vigtigste dag for romerne. Mange deltager sammen med byens pilgrimme i den store velsignelse på Peterspladsen, Urbi et Orbi . Herefter går alle til den store julefrokost, der ligesom en dansk julefrokost består af mange retter. Måltidet tager for de fleste familier resten af dagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Traditionen med julekrybber – en opstilling af stalden i Betlehem, hvor juleunderet fandt sted – er en gammel italiensk tradition. Frans af Assisi fik i 1223 pavens tilladelse til at opsætte en krybbescene juleaften, så menigheden kunne se fødselsmiraklet ”live”. Forestillingen brændte sig fast, og skikken vandt stor udbredelse.

På denne rejse til Rom mærkes julen både kirkeligt og verdsligt i hver en gade. Her opleves julekrybber, ligesom mange af byens historiske bygninger besøges under de mange byvandringer. Ovenover ses Colosseum.
Foto: Mols Rejser

Læserrejsen er i høj grad en kulturel oplevelse med byvandringer til blandt andet Pantheon, Den Spanske Trappe, Roms mange pladser, besøg i Mariakirkerne: Santa Maria in Trastevere, Santa Maria in Traspontina og messe i Santa Maria Maggiore. Oplev San Clemente-kirken med basilika og antikke bygningsrester, Engelsborg (mausolæum for Kejser Hadrian), Knud den Helliges Kapel, botanisk have og meget mere.

Mols Rejsers dansk-italienske rejseleder vil engageret fortælle, introducere og perspektivere alle besøg. Helt centralt firestjernet hotel i byens hjerte med fem minutters gang til Colosseum, Trevi-fontænen med videre. Rejsens forplejning er lagt på forskellige restauranter med vægt på landets gode råvarer og århundreders smagstraditioner.

Husk at orientere dig i udenrigsministerets rejsevejledninger, inden du booker en rejse. Vejledningerne kan findes her.