Oplev den utrolige islandske natur helt tæt på

Tag med Kristeligt Dagblad og forfatteren af Turen går til Island på en intensiv læserrejse til Island til september

Deltagerne kommer til at opleve den utroligt varierede islandske natur helt tæt på. Ud over snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald opleves også sydlandets store landbrugsområde.
Deltagerne kommer til at opleve den utroligt varierede islandske natur helt tæt på. Ud over snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald opleves også sydlandets store landbrugsområde. Foto: KulturRetur.

Én af de mest spændende attraktioner i Island er de aktive vulkaner – de skræmmer og tiltrækker på samme tid. I to dage rejser deltagerne med vulkanekspert og leder af Nordisk Vulkanologisk Center i Reykjavik Rikke Pedersen, der vil gøre deltagerne klogere på vulkaner og geologi på Island. Desuden vil K. Torben Rasmussen, rejseleder og forfatter af "Turen går til Island" og "Naturguide Island" følge deltagerne på hele læserrejsen.   

Deltagerne kommer til at opleve den utroligt varierede islandske natur helt tæt på. Ud over snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald opleves også sydlandets store landbrugsområde. Der er tid til traveture langs Atlanterhavets store dønninger med fugle som selskab. Deltagerne besøger Vestmannaøerne, hvor det voldsomme vulkanudbrud i 1973 ødelagde store dele af byen. Flere steder kendt fra den måske mest berømte af alle islandske saga’er, "Njals Saga", indgår også i turen.

Foto: Privatfoto Erik M. Pedersen.

For nogle år siden fejrede Island sit 100-års jubilæum som suveræn nation i såkaldt personalunion med Danmark. Der er med andre ord tale om en ung nation. Tæt på afslutningen af Anden Verdenskrig blev Island en republik, hvilket medførte en vis bitterhed hos nogle i Danmark. Uden grund, for aftalen fra 1918 udløb i 1943.     

Foto: Privatfoto Erik M. Pedersen.

På turen vil K. Torben Rasmussen nærmere redegøre for baggrunden for Islands selvstændighed. Hvordan klarede Island sig under krigen, og hvordan klarer de sig nu? Hvorfor kollapsede økonomien i 2008, og hvorfor kan islændinge altid rejse sig igen? Der bliver tid til at høre om aktuelle samfundsforhold, om kunst og kultur og andre forhold, der kunne interessere de nysgerrige deltagere. 

Det er syv dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som de to meget kompetente rejseledere bidrager til. Tre nætter bor deltagerne på en hyggelig og aktiv bondegård, tæt på vulkaner og gletsjere.