Oplev det grønne Spanien: Kultur, natur og historie

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en spændende læserrejse til det smukke nordlige Spanien fra den 26. maj til den 2. juni 2023

Denne læserrejse dækker over besøg i de ældgamle hulemalerier ved Altamira til det moderne Guggenheim-museum i Bilbao. Her mellem den barske kyst og de dramatiske bjerge er der meget at opleve. Naturen er storslået, og tilmed har vi mennesker afsat spor i området fra de ældste tider og frem til i dag. 
Denne læserrejse dækker over besøg i de ældgamle hulemalerier ved Altamira til det moderne Guggenheim-museum i Bilbao. Her mellem den barske kyst og de dramatiske bjerge er der meget at opleve. Naturen er storslået, og tilmed har vi mennesker afsat spor i området fra de ældste tider og frem til i dag. . Foto: Granada Kulturrejser.

Denne læserrejse spænder vidt: fra de ældgamle hulemalerier ved Altamira til det moderne Guggenheim-museum i Bilbao. Her mellem den barske kyst og de dramatiske bjerge er der meget at opleve. Naturen er storslået, og tilmed har vi mennesker afsat spor i området fra de ældste tider og frem til i dag. 

Læserrejsen indledes i Oviedo i provinsen Asturien, hvor de kristne i middelalderen havde en sidste bastion, mens hovedparten af Den Iberiske Halvø var erobret af muslimerne. Det er baggrunden for, at man i de grønne bakker omkring Oviedo kan opleve fantastisk præromansk arkitektur, der går helt tilbage til 700-tallet. Tilmed var det også her, at kulten omkring apostlen Jakob og Caminoen havde sit udspring.

Læserrejse 9.12
Læserrejse 9.12 Foto: Granada Kulturrejser

Rejsen fortsætter mod øst ind i bjergene ved Picos de Europa, hvor der bliver mulighed for at gå en kortere tur ved et par bjergsøer. I disse bjergegne besøges også afsides landsbyer, kirker, klostre og klippehuler.

Fra bjergene går turen ned til kysten til det område omkring byen Comillas, hvor ganske overraskende Antoni Gaudí, mest kendt fra Barcelona og omegn, har tegnet en sprælsk villa. Næste stop bliver en af Spaniens smukkeste mindre byer, Santillana del Mar, der er totalfredet og har en meget velbevaret bymidt

Læserrejse 9.12
Læserrejse 9.12 Foto: Granada Kulturrejser

e med huse i bindingsværk, kirker og klostre. Endelig inkluderer rejsen et besøg ved provinsens største attraktion, en kopi af de 14.000 år gamle hulemalerier i Altamira-hulerne.

De sidste dage på rejsen er med udgangspunkt i Baskerlandets vigtigste by, Bilbao. Her besøges med guide Guggenheim-museum tegnet af arkitekten Frank Gehry. Der bliver også tid til at opleve den ældste del af Bilbao og nyde egnens raffinerede gastronomi.

Rejsens sidste dag fører os på en længere udflugt rundt i Baskerlandet til den vigtige by Guernica og til den elegante kystby San Sebastián.

Velkommen til det grønne Spanien og til en tur med stor afveksling, smuk natur samt interessant historie.