Oplev forår på Færøerne med natur, kultur og kirker

Tag med Kristeligt Dagblad og Kulturretur på en komprimeret og oplevelsesrig læserrejse til Færøerne den 29. juni til den 4. juli 2023

Deltagerne skal opleve storslået natur og kommer til at møde lokale kulturpersonligheder, som inviterer tæt på færøske forhold. I løbet af læserrejsen besøges adskillige kirker, inklusive øernes domkirke i Tórshavn.
Deltagerne skal opleve storslået natur og kommer til at møde lokale kulturpersonligheder, som inviterer tæt på færøske forhold. I løbet af læserrejsen besøges adskillige kirker, inklusive øernes domkirke i Tórshavn. Foto: KulturRetur.

18 smukke og grønne øer, der samlet udgør kun knap halvdelen af Fyns størrelse. Den varierede natur er enestående og skifter mellem frodig og barsk med dybt indskårne fjorde og høje fjelde. Vejret sætter sit præg på et besøg med den hyppige vekslen mellem sol, regn, tåge og klar luft. Små bygder med en tæthed af farverige træhuse og skæve vinkler. Fugle, får og fiskeri præger landet, nu som før. Historien er en grundig fortælling værd, knyttet som den er til Vestnordens historie og dermed den danske. 

Hvornår:  29. juni - 4. juli 2023

Pris:  14.450 kroner. Tillæg for enkeltværelse er 2000 kroner.

Inkluderet i prisen: Fly, skatter og afgifter, indkvartering og fuld pension (minus én frokost og én middag), sejltur, Kingosang og spisning i bygdehuset, samtlige entréer og aftaler med lokale.

Yderligere information og tilmelding : Tlf 29 62 80 77 eller team-island.dk. Oplys venligst, at det er en Kristeligt Dagblad-læserrejse.

Program i stikord

Dag 1: Afrejse klokken 12.25 fra Kastrup. Byvandring med Randi Kurberg i Tórshavn, indkvartering og introduktion til færøsk kunst.

Dag 2: Heldagstur med moderne færøsk strik, Gøte Kirke med lokal fortæller og Christianskirken i Klaksvik med Joakim Skovgaard-altertavle.

Dag 3: Trykkeriet Steinprint, Nordens Hus, Færøernes Kunstmuseum, William Heinesens hus og travetur i byen.

Dag 4: Færøernes Nationalmuseum, Magnuskatedralen, Olavskirken og den gamle kongsgård Kirkjubøur med kaffe og snak. Aftenforedrag om aktuel politik.

Dag 5: Lidt tid på egen hånd før sejltur ved høje fuglefjelde, Saksun og Kingosang og spisning med de lokale i Tjørnuvik.

Dag 6: Hjemrejse. Midvåg Kirke, inklusive møde med præsten og et besøg i Gásadalur. Afgang fra Færøerne klokken 14.30 og ankomst i Kastrup klokken 17.35.

På denne læserrejse til Færøerne er det primære fokus kunst, kirke og natur. Deltagerne kommer til at møde lokale kulturpersonligheder, som inviterer tæt på færøske forhold. Deltagerne kommer også ind i kunstneriske cirkler og ud i den smukke færøske natur. I løbet af læserrejsen besøges adskillige kirker, inklusive øernes domkirke i Tórshavn. Som noget helt særligt skal deltagerne opleve Kingosang, dans og en middag med de lokale i den lille bygd Tjørnuvik. 

Som rejsende skal man være forberedt på justeringer i dagsplanerne for turen, som det ses af denne lokale talemåde: "De, som har rejst på Færøerne, ved, at det kræver sin mand eller kvinde at rejse på Færøerne. Som i alle de rigtige eventyr er der nogle uforudsigelige elementer, på Færøerne er det vejret. Det stiller krav til fleksibilitet."

Det hele foregår under ledelse af Anette Jensen, cand. teol., præst i Løjt og Genner og tidligere mangeårig leder af Nordisk Informationskontor i Flensborg. Hun har arrangeret mange rejser i hele Norden, herunder flest gange til Færøerne.

Det er seks intense dage på Færøerne, som efterlader deltagerne opløftede, glade og lidt klogere.