Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Læserrejse

Oplev foråret på Mallorca

Byen Valldemossa med dens hyggelige pladser. – Foto: Granada Kulturrejser

Tag med Kristeligt Dagblad og Granada Kulturrejser på en oplevelsesrig rejse til Mallorca fra den 17. til den 24. februar – eller fra den 24. februar til den 3. marts 2018

Mallorca er en skøn ø året rundt, men intet overgår foråret. Øen rummer en særlig magi i det tidlige forår, når mandeltræerne blomstrer, og dele af øen hylles i et rosafarvet blomsterhav. Det bliver der mulighed for at opleve på denne læserrejse, hvor vi i slutningen af februar rejser foråret i møde på Mallorca. På denne tid af året ligger dagtemperaturerne tæt på 20 grader.

Vores mål er at komme øen rundt og opleve mangfoldigheden, der også afspejles i de tre meget forskellige overnatningssteder, vi har valgt til rejsen: et kysthotel, et kloster i bjergene samt et elegant byhotel. Vi bor de første dage i fiskerbyen Portocolom ved den fredelig østkyst. Herfra skal vi på udflugt og gå en tur langs den barske klippekyst ved Artá. Vi skal også på marked i Manacor og købe ind til en efterfølgende picnic i na- tionalparken Cala Mondragó.

Den følgende dag kører vi helt op til det nordligste punkt, Cap de Formentor, med fantastisk udsigt. Vi besøger her den charmerende mallorcinske by Pollenca, hvor man traditionelt har gået bodsvandring på de 365 trin op til kapellet ved El Calvario.

Fra kysten går turen videre til bjergene mod nordvest, hvor vi skal bo på klosteret i Lluc. Her skal vi nyde roen i bjergene, gå en mindre tur i området og opleve den særlige stemning på dette sted, som stadig har stor religiøs betydning. Fra klosteret kører vi til de kendte byer Soller og Valldemossa, hvor vi skal besøge det spændende modernistiske museum i Soller samt køre med sporvogn gennem appelsinplantagerne fra byen til havnen.

Sidste del af rejsen er afsat til at opleve hovedbyen Palma de Mallorca. Vi bliver indkvarteret på et elegant byhotel i centrum, hvor vi skal bo to nætter. Fra denne base udforsker vi byen. Vi vil blandt andet sammen se de arabiske bade samt den elegante domkirke La Seu, kaldet ”lysets katedral”. I katedralen skal vi se udsmykningen af Barcelona-arkitekten Antoni Gaudí samt det meget spændende bidrag fra den nulevende lokale kunstner Miquel Barceló. Der bliver også tid på egen hånd i Palma, inden vi samles til afslutningsmiddag på en god lokal restaurant i Palma. Velkommen til forår på Mallorca!

Henrik Kidmose er cand.mag. og bureauindehaver.

Arabiske bade i Palma de Mallorca. – Foto: Granada Kulturrejser
Domkirken La Seu med Gaudís særlige udsmykning. – Foto: Granada Kulturrejser