Oplev grænselandets kultur med Kristeligt Dagblad

Tag med Kristeligt Dagblad og Sønderjyllands Seniorhøjskole på et spændende læserophold til marts

Turen går også til Bov, hvor deltagerne blandt andet skal se middelalderkirken tæt ved grænsen.
Turen går også til Bov, hvor deltagerne blandt andet skal se middelalderkirken tæt ved grænsen. Foto: Leif Schack-Nielsen/Ritzau Scanpix.

I begyndelsen af marts, hvor dagene lysner og vejret mildnes, inviterer Kristeligt Dagblad og Sønderjyllands Seniorhøjskole på et oplevelsesrigt læserophold. Undervejs bydes der, ud over spændende foredrag, blandt andet på besøg på historiske og kulturelle steder, balletforestillingen “Tornerose” med den ukrainske nationalballet fra Kyiv, Saint-Saëns’ “Dyrenes Karneval” og klaverkoncert med koncertpianist Jesper René.    

Torsdag er der ankomst og indkvartering på Hotel 6400 i Sønderborg. Herefter byder forstander Annemarie Morris velkommen. 

Fredag går turen til Sønderjyllands Seniorhøjskole i Slotsbyen i Gram, hvor der først er velkomst og rundvisning ved Annemarie Morris. Herefter genfortæller højskolelærer Jimmi Ekløv Dostojevskijs “Forbrydelse og straf”. Efter frokost er der klaverkoncert med koncertpianist Jesper René, der blandt andet vil spille Tjajkovskijs “Årstiderne”. Om aftenen går turen til Esbjerg koncerthus, der er tegnet af danske Jørn og Jan Utzon. Her skal deltagerne opleve balletforestillingen “Tornerose” af Tjajkovskij med den ukrainske nationalballet fra Kyiv. 

Lørdag går turen til Sønderborg Multikulturhus, et nyt kombineret bibliotek og kulturhus ved Sønderborgs havnefront. Her får deltagerne en rundvisning, hvor der også fortælles om de mange kulturelle aktiviteter, der foregår, og vi ser den smukke indretning og arkitektur. Herefter nydes frokosten i kulturhusets café “Kjukken” med udsigt over Sønderborg Havn. 

Efter frokost går vi sammen over Chr. X’s bro til Musikhuset Alsion, hvor deltagerne blandt andet skal se og opleve Olafur Eliassons skulpturer og indretning. Herefter går turen tilbage til hotellet.

Søndag besøger deltagerne Christianskirken i Sønderborg. Kirken er bygget i gule mursten, ligesom Grundtvigskirken i København, og ligeledes tegnet af arkitekt Kaare Klint. Her deltager vi i søndagens gudstjeneste. Efter frokost går turen til Bov, hvor deltagerne blandt andet skal se Bov Kirke og besøge Bov Kro. Bov ligger tæt ved grænsen, og et afgørende slag i Treårskrigen fandt sted her. Det bærer den gamle middelalderkirke også præg af.

Efter at have set kirken og de historiske omgivelser besøges Bov Kro. Herefter kører vi videre til Flensborg Stadsteater, hvor deltagerne skal opleve opsætningen af Saint-Saëns’ “Dyrenes Karneval” som danseteater opført af Stadsteaters helt egen ballet og dansetrup af international klasse. Saint-Saëns komponerede kun stykket til sig selv, og da han var bekymret for, at folk ville grine af hans musik, forbød han i en periode, at det blev opført. Nu er det et af hans mest berømte værker. Efter forestillingen går turen tilbage til hotellet. 

Mandag er hjemrejsedag.