Oplev Irlands betagende natur, kultur og tro

Tag med Kristeligt Dagblad, Kultur Retur og historiker Claus Hebor på en helt særlig sommerrejse til Irlands utrolige landskab og traditioner

Rundrejsen går til nogle af de smukkeste irske landskaber (tv.) og imponerende seværdigheder som for eksempel Newgrange (nederst til højre) og Christchurch Cathedral i Dublin (øverst til højre). –
Rundrejsen går til nogle af de smukkeste irske landskaber (tv.) og imponerende seværdigheder som for eksempel Newgrange (nederst til højre) og Christchurch Cathedral i Dublin (øverst til højre). – Foto: Tourism Ireland

Velkommen til en læserrejse til Irland, som bindes sammen af et enestående indblik i irernes unikke kultur og ikke mindst deres helt særegne tro, hvis præg strækker sig fra stenalderens imponerende tempelhøje og kelternes naturreligion til den specielle irsk-katolske kirke og slutter med nutidens udfordringer for kirke og kirkesamfund i Irland i dag.

Rundrejsen går til nogle af de største seværdigheder i det østlige og vestlige Irland, hvor deltagerne oplever det smukkeste af Irland med den spektakulære natur ved Atlanterhavet med Cliffs of Moher og Aran Islands samt i øst med klosterbyen Glendalough i Wicklow Mountains og én af de smukkeste parker i verden.

Rejsen er tillige en rundtur gennem den irske tro fra stenalder med besøg på spirituelle steder som Knowth, Hill of Tara og Hill of Slane i det område, der kendes som Mythical Ireland. Endvidere opleves den næsten ukendte kultur- og naturperle i Glen of Aherlow, hvor deltagerne får en grundig indføring i keltisk og kristen tro, hvor de gamle keltiske hellige kilder stadig besøges hver år på St. Brigids Day.

I Dublin besøges de to imponerende katedraler St. Patricks og Christchurch Cathedrals. På programmet er også det nye tiltag Dublin City Interfaith Forum, som er et multikulturelt og multireligiøst samarbejde omkring integration og respekt for andre folk og trosretninger, samt Council of Churches, der samler 14 forskellige kristne kirker som byzantinsk, ortodoks, indisk-ortodoks med flere, og hvor man bygger nye traditioner baseret på St. Patrick og hans syn på religiøse og sociale områder. Her får man et glimrende indtryk af, hvordan de irske kirkesamfund er involveret i politiske og sociale emner, og der vil være rig lejlighed til at diskutere kirkens rolle i Irland – og sikkert også i Danmark.

Undervejs får deltagerne en grundig indføring i Irlands turbulente historie, som er helt afgørende for at forstå den irske mentalitet, kultur og tro. Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur, tro og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.