Oplev Irlands natur, tro og historie

Tag med Kristeligt Dagblad og historiker Claus Hebor på forårsrejse til Irland, og kom helt tæt på landets flotte natur og unikke traditioner

Denne rundrejse går til nogle af de største seværdigheder i det østlige og vestlige Irland. Deltagerne skal opleve både storslået natur og den unikke irske kultur og særlige historie.
Denne rundrejse går til nogle af de største seværdigheder i det østlige og vestlige Irland. Deltagerne skal opleve både storslået natur og den unikke irske kultur og særlige historie. Foto: Fra Rejsebureau.

Velkommen til en læserrejse til Irland, som bindes sammen af et enestående indblik i irernes unikke kultur og ikke mindst deres helt særegne tro, som strækker sig fra stenalderens imponerende tempelhøje og kelternes naturreligion til den specielle irsk-katolske kirke og slutter med nutidens udfordringer for kirke og kirkesamfund i Irland i dag.

Rundrejsen går til nogle af de største seværdigheder i det østlige og vestlige Irland, hvor deltagerne oplever Irlands spektakulære natur ved Atlanterhavet med Cliffs of Moher og Aran Islands samt i øst med klosterbyen Glendalough i Wicklow Mountains.

Rejsen er tillige en rundtur gennem den irske tro fra stenalder med besøg på spirituelle steder som Knowth, Hill of Tara og Hill of Slane i det område, der kendes som Mythical Ireland.

Endvidere opleves den ukendte kultur- og naturperle i Glen of Aherlow, hvor deltagerne får en grundig indføring i keltisk og kristen tro, hvor de gamle keltiske hellige kilder stadig besøges hver år på St. Brigid’s Day.

Cliffs of Moher.
Cliffs of Moher. Foto: Fra rejsebureau

I Dublin besøges de to imponerende katedraler St. Patrick’s og Christ Church. På programmet er også det nye tiltag Dublin City Interfaith Forum, som er et multikulturelt og multireligiøst samarbejde omkring integration og respekt for andre folk og trosretninger, samt Council of Churches, der samler 14 forskellige kristne kirker som byzantinsk, ortodoks, indisk-ortodoks, hvor man bygger nye traditioner baseret på St. Patrick og hans syn på religiøse og sociale områder.

Her får man et glimrende indtryk af, hvordan de irske kirkesamfund er involveret i politiske og sociale emner, og der vil være rig lejlighed til at diskutere kirkens rolle i Irland – og sikkert også i Danmark.

Undervejs får deltagerne en grundig indføring i Irlands turbulente historie, som er helt afgørende for at forstå den irske mentalitet, kultur og tro.

Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur, tro og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.