Oplev jul, mad og kunst i Rom

Tag med Kristeligt Dagblad og Mols Rejser på fantastisk julerejse til Rom den 22.-26. december

Den gamle fæstning Castel Sant'Angelo set fra Ponte Sant'Angelo. Fæstningen var oprindeligt bygget som et Mausoleum for Kejser Hadrian.
Den gamle fæstning Castel Sant'Angelo set fra Ponte Sant'Angelo. Fæstningen var oprindeligt bygget som et Mausoleum for Kejser Hadrian. Foto: Mols Rejser.

Velkommen til en læserrejse med kunst i verdensklasse, kulinariske oplevelser og forholdsvis ukendte, men store historiske besøgsmål. Gennem hele programmet er deltagerne sikret bred og fagligt funderet viden ved turens rejseleder, der er Rom-ekspert.

Rom emmer af næsten 3000 års historie, af kunst og kultur i verdensklasse.

På rejsen kommer deltagerne tæt på væsentlige sider af kunsten, hvor de blandt andet skal opleve paladset Doria Pamphilj, der med udsmykkede sale huser Roms mest betydningsfulde private kunstsamling med værker af blandt andet Rubens, Caravaggio og Rafael.

På rejsen kan man opleve Palazzo Doria Pamphilj store kunstsamling.
På rejsen kan man opleve Palazzo Doria Pamphilj store kunstsamling. Foto: Mols Rejser

Også besøg ved Palazzo Massimo, hvis samling indeholder mosaikker fra Kejser Augustus’ kone, Livias, hus, fresker fra Villa Farnesina samt utallige antikke statuer og smykker. Museet er ukendt af mange.

En formiddag vil en lokalguide bidrage til oplevelsen af de uvurderlige kunstskatte i Peterskirken og fortælle ved kryptens pavegrave.

Rom emmer af næsten 3000 års historie, af kunst og kultur i verdensklasse. Turen går naturligvis også til Peterskirken.
Rom emmer af næsten 3000 års historie, af kunst og kultur i verdensklasse. Turen går naturligvis også til Peterskirken. Foto: Mols Rejser

Den 24. december er en helt almindelig arbejdsdag i Rom.

Romerne danser ikke om juletræet og spiser typisk fisk til aften.

Omkring midnat forlader mange deres hjem og går til midnatsmesse i én af Roms cirka 900 kirker – ligeså vil deltagerne gøre.

Den 25. december er højtidens vigtigste dag for romerne. Mange deltager i Pavens velsignelse på Peterspladsen. En stor og rørende oplevelse, som også tilbydes på denne rejse.

Italien er kendt for sine gode råvarer, der er grundlaget for landets verdenskendte køkken. På rejsen har måltiderne og de kulinariske oplevelser stor vægt. Alle måltider er opgraderede menuer på lokale restauranter.

Der er også rig mulighed for at smage på det romerske køkken
Der er også rig mulighed for at smage på det romerske køkken Foto: Mols Rejser

Desuden venter en god oplevelse, når Restaurant Roscioli – et mekka for delikatesser – disker op med smagsprøver på både vin og fødevarer og afslutter med en madlavningstime.