Opskriften på en lækker gave – eller to

Nye bagere kan starte her. Ølkage er for begyndere, og det gode er, at man ikke kan smage, hvor enkelt det er at lave kagen

Under Anden Verdenskrig blev der udviklet bagværk uden smør, som for eksempel, og på den konto vandt ølkagen udbredelse.
Under Anden Verdenskrig blev der udviklet bagværk uden smør, som for eksempel, og på den konto vandt ølkagen udbredelse. Foto: Else Marie Nygaard

Skulle jeg give en opskrift i julegave, kunne det meget vel være denne, som jeg vil forære til en person, som tror, at vedkommende ikke kan bage. Den slags mennesker findes, og så kan opskriften på en ølkage være en god gave. Avisens kageglade fotograf, som længe var overbevist om, at han ikke kunne bage, har fået den. Han gik i byen og købte hvidtøl og farin og tog en duftende ølkage ud af ovnen i avisens køkken. Det er en kage for begyndere, og det gode er, at man ikke kan smage, hvor nemt det er.