På sporet af tro, håb og kærlighed 

Tag med Kristeligt Dagblad og Rødding Højskole på det populære læserophold “Tro, håb og kærlighed” den 25. juni til den 1. juli 2023

Læserophold 16.12
Læserophold 16.12. Foto: Ritzau Scanpix 919039361464473.

Læseropholdet ”Tro, håb og kærlighed” er blevet en klassiker på Rødding Højskole. Det handler om de tre vigtigste relationer i livet: Forholdet til Gud, forholdet til den anden og forholdet til sig selv. Undervejs går vi på sporet af de tre – i kunsten, i litteraturen, i kristendommen og i det offentlige rum. Hvor, hvornår og hvordan får det fællesskaberne, for eksempel ægteskabet og venskabet, til at hænge sammen, og hvorfor er det indimellem årsag til opbrud og nye veje? 

Hvornår: 25. juni til 1. juli 2023

Pris: 5.750 kroner pr. person på dobbeltværelse. 6.350 kroner på dobbeltværelse med bad. Tillæg for enkeltværelse. Prisen inkluderer fuld pension samt alle programsatte punkter.

Yderligere oplysninger og tilmelding: sker til Rødding Højskole på skolens hjemmeside rhskole.dk

Sognepræst og forfatter Pia Søltoft indleder læseropholdet med foredraget "Kærlighedens kendetegn". Med afsæt i Søren Kierkegaard sætter hun her fokus på kærlighedens vilkår i dag. Under overskriften “Sorrig og glæde de vandre til hobe, afholdes senere et forfattermøde med Ingrid Nymo med udgangspunkt i hendes debutroman “Kloster”.

Hans Christian Davidsen, kulturredaktør ved Flensborg Avis, giver herefter sit bud på, hvad vi skal stille op med Emil Noldes kunst i dag ved foredraget “Kunst, kamp og kærlighed”. Foredraget er optakt til tirsdagens heldagstur til Vadehavet og Vestslesvig, hvor deltagerne også besøger Nolde Museet. På turen er der morgensang i Ballum Kirke med Jens Rosendal-sange. 

Mandag aften deltager vi ved en midsommerkoncert med Mads Granum Kvintet i Rødding Frimenighedskirke. 

Onsdag taler Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblads kulturredaktør, med udgangspunkt i store forfattere om “Håb i en håbløs tid. Foredraget er baseret på bogen “Mellem frygt og håb. Senere fortæller Søren Hermansen, tidligere Sorgenfri-sognepræst, om ord og liv under overskriften “Som Søren læser Bibelen. Aftenen står i sangens tegn med fællessang, solosang og fortælling ved Janne Mark, musiker og kirkemusik-fornyer. 

Torsdag deler Flemming Kloster Poulsen, dansk præst i London, fortællinger om liv, tab og tro. Og hvis man i et skønlitterært univers kan finde tro, håb og kærlighed, er det i Astrid Lindgrens forunderlige og menneskekærlige verden. "Vi skal huske at se med hjertet" er ord fra Astrid Lindgren, som Anne Valbjørn Odgaard fortæller om. Om aftenen ser deltagerne “Unge Astrid” i Rødding Bio. Der er herefter samtale om filmen.

Fredag fortæller salmedigter og forfatter Lisbeth Smedegaard Andersen om Bibelens kvinder med udgangspunkt i sin bog med samme titel. Lisbeth Smedegaard Andersen er senere også sangvært ved "Sang under kirketag" i frimenighedskirken. Med erindringsglimt og gennem kunst og kirkegårdskultur deler biskop Elof Westergaard “Betragtninger om liv og død”.

Velkommen til læseropholdet om tro, håb og kærlighed! En uge til hjerte og hoved!

Foto: Rødding Højskole.