Prøv avisen
Læserrejse

Påske på Amalfikysten

Scala har ændret sig meget lidt de seneste 50-60 år. Her ses domkirken i den gamle by. – Fotos: Albatros Travel.

Tag på en oplevelsesrig påskerejse til Italien med Kristeligt Dagblad og Albatros Travel i april næste år

Amalfikysten i påsken er på mange måder en mytisk oplevelse, hvor man kan opleve den lokale kultur og folklore under en af kristendommens vigtigste højtider. På denne rejse er vores base den lille skønne by på Amalfikysten, bjergbyen Scala, der blandt andet er kendt for det tidligere kloster San Cataldo, som i dag fungerer som refugium for danske kunstnere og videnskabsmænd.

Scala har ændret sig meget lidt de seneste 50-60 år. Den største årsag er, at området indtil for cirka 100 år siden kun var tilgængeligt via små bjergstier. Isolationen har betydet, at den industrielle udvikling, som resten af Italien har gennemlevet, aldrig nåede til Amalfikysten.

Med sin optagelse på Unsescos liste over verdensarv er området blevet officielt anerkendt for den fantastiske skønhed, der præger denne del af Italien. Men det er de kendte byer som for eksempel Amalfi, Ravello og Positano, der tiltrækker de store turiststrømme. Scala har vi mere for os selv.

I Syditalien er påsken årets religiøse højdepunkt, hvilket blandt andet kan ses i de mange processioner. At deltage i optogene og fejringen sammen med de lokale er en oplevelse, man sent glemmer. Italienerne er et imødekommende folkefærd, og når de lokale opdager, at man som udlænding har en ægte interesse for deres fest, så vil man ofte blive inviteret med, og man føler sig hurtigt som en del af festlighederne.

I Scala betragter man de besøgende som gæster og ikke som turister, hvilket muliggør en positiv dialog med de lokale – så på denne rejse får vi en ekstraordinær chance for at komme lidt mere ind under huden på italienerne.

Der vil derfor være en lang række begivenheder i forbindelse med påsken, lige fra gudstjenester til processioner i Scala og de nærliggende byer. Selve programmet for påsken bliver planlagt sent, men vi vil få så mange oplevelser som muligt i forbindelse med denne særlige højtid.

Her ses uendelighedens terrasse i Cimb.
Kordrenge i Scala til palmesøndag.